avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Intrebare : Matusa mea a avut o fata care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Intrebare : Matusa mea a avut o fata care era sub ...

Buna ziua, Intrebare :
Matusa mea a avut o fata care era sub interdictie ce a decedat ulterior.. Au facut un contract de intretinere cu o familie pe o casa ce era propietatea fetei . Cei ce trebuiau sa o intretina au intrat in casa si au facut diverse modificari urmand sa se mute acolo.Contractul era dupa moartea ei sa se mute.Ulterior contractul a fost anulat in instanta cu despagubirilede rigoare platite de catre proprietara. Dar inainte de anulare contract a luat buletinul propietarei si actele casei si a intabulat casa pe numele lor la cadastru. Dupa deces mama ei a vrut sa faca succesiunea si nu a putut datorita faptului ca esteintabulata pe intretinatori. A inaintat actiune in instanta unde a chemat atat pe intretinatori cat si oficiul de cadastru. ,,rectificare carte funciară ,,a fost respinsa ,apoi alt dosar depus ca motiv ,,plângere împotriva încheierii de carte funciară (Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996).si are rezolutie"

Solutia pe scurt:
Respinge plângerea formulată în contradictoriu cu intimatul OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ BUCUREŞTI ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.
Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată cu privire la intimaţii X şi Y.
Ia act de faptul că părţile nu au solicitat cheltuieli de judecată.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea încheierii, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 24.02.2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 24.02.2022

A fost la notarul care a intocmit in fals actele ptr intabulare iar acesta a raspuns ca nu are ce face sa l dea in judecata.
Avand in vedere cele relatate ce ar mai putea face matusa mea de 84 de ani sa rezolve situatia.
Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Interpretare soluție cod civil....mai băbește b_mario77 b_mario77 Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii formulării cererii de reexaminare împotriva Încheierii nr. ... (vezi toată discuția)
Comunicare ocpi bucuresti bellefille bellefille Buna ziua. Un imobil proprietate personala cu nr cadastral 2001/x a fost inscris in cartea funciara cu nr.xxxxxxx.in anul 2011.Am depus documentatia pentru ... (vezi toată discuția)
Plangere cf ContSters88252 ContSters88252 la art.50 din legea 7/1996 la : \\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)