Buna ziua.
Un imobil proprietate personala cu nr cadastral 2001/x a fost inscris in cartea funciara cu nr.xxxxxxx.in anul 2011.Am depus documentatia pentru intabulare in 2008,si am primit o incheiere de respingere pentru lipsa precizarii cotei indivize si de teren.Pentru ca o functionara de la AFI a refuzat sa emita documentul cu aceste precizari si mi-a spus ca lucrul acesta se rezolva la instanta,am contactat un avocat care a depus o plangere impotriva incheierii de respingere.Procesul a parcurs cele trei faze si evident solutia a fost una de respingere.Ulterior(chiar inainte de terminarea procesului) am revenit la AFI(cu ajutorul si urmand sfatul unui partener de forum Avocatnet),unde am obtinut documentul cu cotele necesare si am intabulat imobilul.In urma cu o zi am primit de la OCPI Bucuresti o comunicare(INCHEIERE ,nr xxxx din 16/02/2013) in care se precizeaza ca:asupra cererii introduse de jud.sect.x privind notare si in baza doc atasate(hot jud nrxxx,adica plangerea de care vorbeam)pentru serviciul cu codul 242 dispune:
admite cerea cu privire la imobilul cu pricina si se noteaza solutiile instantelor,jud,tribunal.curte de apel,prin care s-a respins plangerea formulata de subsemnata.
Cu drept de reexaminare in 15 zile?
Ce inseamna aceasta notare ,produce ea vreun efect si ce ar trebui sa fac eu,evident dupa ce ma voi interesa si la OCPI?
Va multumesc pentru rabdare si mai ales pentru raspuns.
Ceea ce ati primit este doar dovada faptului ca instanta a trimis catre Oficiul de Cadastru hotararile instantelor in ceea ce priveste plangerea formulata anterior. Daca dumneavoastra intre timp ati si intabulat imobilul, incheierile care le-ati primit chiar nu mai au nicio importanta acum, Oficiul de cadastru fiind obligat sa va comunice faptul ca v-a fost respinsa plangerea.
Plangere cf
ContSters88252
la art.50 din legea 7/1996 la :
\\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)