avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua.Am fost condamnat la 5 ani si 5 luni ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua.Am fost condamnat la 5 ani si 5 luni inchisoare in ...

Buna ziua.Am fost condamnat la 5 ani si 5 luni inchisoare in prima instanta.Am declarat apel si sunt inca in libertate pana la sentinta finala.In acest timp am savarsit o noua infractiune fiind întocmit un nou dosar penal pentru furt calificat.Acuma pentru aceasta noua infractiune voi primi alta pedeapsa sau raman cu condamnarea din primul dosar de 5 ani si 5luni?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 8 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Pentru noua infractiune se intocmeste un dosar penal, care se va judeca separat si se va da o noua pedeapsa. Ulterior se va dispune contopirea pedepselor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, si o sa se mai adauge 1/3 la pedeapsa daca fapta este concurenta si a fost comisa pe noua lege.

Mie mi-au stricat foarte tare socotelile prin modificarea legii cu adaugarea de 1/3 din pedeapsa noua caci pe vechea lege scoteam clientii fara spor de pedeapsa dar acum nu se mai poate.
Era bine si pentru mine si pentru client caci erau darnici...

Scris din Bucuresti 2022
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa concurs infractiuni pauldorin87 pauldorin87 in anul 2010, 2 condamnari cu suspendare.una 1 an susp si alta 3+5 ani supraveghere. inainte de a fi definitiva hotararea,are loc o alta fapta de furt ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)