avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare cauza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare cauza

Buna seara
In ianuarie am avut un accident de masina in urma caruia am fost sanctionat eu pentru faptul ca nu am semnalizat din timp efectuarea manevrei de virare la stanga.
Mentionez ca agentul constatator nu a fost prezent sa constate asta cu propriile simturi si nici nu a avut vreo proba sau martor care sa ii sustina afirmatiile.
Am luat inregistrarile de la camerele video in baza carora instanta de judecata a stabilit ca nu sunt vinovat de accident si am semnalizat de la cca 69 de metri intentia de schimbare a directiei de mers.
IPJ a facut apel cerand sa se suspende cauza pana la solutionarea dosarului de vatamare din culpa, dosar in care eu sunt atat parte vatamata cat si faptuitor.
Astazi instanta le-a admis oarecum solicitarea urmand sa trimita o adresa catre parchet sa vada stadiul in care se afla dosarul.
Este legal sa fie suspendata o cauza in care se judeca faptul ca eu nu am semnalizat pentru motivul dosarului de vatamare corporala din culpa?
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 22:53, 23 Septembrie 2022
Este legala suspendarea procesului civil pana la solutioonarea cauzei penale, Este un principiu de drept aplicabil in jurisprudenta instantelor civile., Nu este obligatoriu dar instanta poate dispune suspendarea in functie de circumstantele cauzei daca s-a inceput urmarirea penala
Este obligatorie suspendarea procesului civil conf art.27 alin 7 Cod procedura penala atunci cand s-a pus in miscarea actiunea penala. Judecata în faţa instanţei civile se suspendă după punerea în mişcare a acţiunii penale şi până la rezolvarea în primă instanţă a cauzei penale, dar nu mai mult de un an; cauza de suspendare este una obligatorie, instanța civilă fiind ținută să constate existența acesteia și să dispună suspendarea procesului, fără a putea să aprecieze oportunitatea acesteia
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Nu s-a pus in miscare nici o cauza este in stadiul de cercetari de 8 luni de zile.
Dar, nu era legal sa se discute intai daca li se admite apelul si dupa aceea sa se analizeze cererea de intrerupere?In sprijinul apelului au spus ca vor depune inscrisuri iar acest lucru nu s-a intamplat pana la primul termen al apelului, deci nu mai pot depune.Nu ca ar avea ce sa depuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de suspendare se analizeaza inainte de a se dezbate apelul. Tocmai ptr ca exista o cauza penala in curs de cercetare instanta trebuie sa analizeze motivele de suspendare si de aceea a solicitat informatii despre stadiul dosarului penal
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Dacă nu era legala cererea politiei instanta nu o admitea..După primirea răspunsului despre stadiul dosarului penal instanta va proceda în consecință.Despre înscrisuri pot fi depuse oricând dacă exista dar probabil motivele de apel sunt copy paste și se folosesc în mai multe cauze.
Nu a admis nimic deocamdata.Iar despre inscrisuri nu se pot depune pana la primul termen?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă nu era legala cererea politiei instanta nu o admitea..După primirea răspunsului despre stadiul dosarului penal instanta va proceda în consecință.Despre înscrisuri pot fi depuse oricând dacă exista dar probabil motivele de apel sunt copy paste și se folosesc în mai multe cauze.

Alte discuții în legătură

Pierderea calitatii de parte vatamata in proces penal si redobandirea acestei calitati in urma eliberarii unui nou certificat medical luciantec luciantec buna ziua. o sa va explic succint o speta. in urma unui accident de circulatie soldat cu decesul unei persoane si vatamarea corporala, s-a intocmit dosar ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)
Mai prevede noul cod de procedura penala obligatia instiintarii persoanei vatamate despre inceperea urmaririi penale? ctm ctm In vechiul Cod de procedura Penala (1968), la art. 228 se prevedea: \\"(6) In cazul in care procurorul este de acord cu propunerea, o confirma prin ... (vezi toată discuția)