avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul meu a fost reținut pentru 90 de zile Pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul meu a fost reținut pentru 90 de zile Pentru viteza ...

Permisul meu a fost reținut pentru 90 de zile
Pentru viteza de 109 în localitatea
Dar poliția era cu radarul în localitate si eu eram în afara localității pot depune contestație?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:51, 12 Septembrie 2022
Da.
Da, depuneti plingere contraventionala (acum se poate si la judecatoria de care apartineti, conform modificarii din aprile anul acesta a art. 32 alin 1 din OG 2/2001 ) in care cereti anularea PV de contraventie, iar motivul ar fi ca nu ati savirsit fapta care e scrisa in PV , intrucit limita de viteza in afara localitatii e de peste 50 km/h. Cereti ca intimatul (IPJ respectiv) sa probeze limita de viteza pe portiunea de drum in care pretinde ca va aflati la momentul respectiv si sa depuna la dosarul cauzei inregistrarea video a faptei, (vi se va trimite si dvs. in copie) in conformitate cu art. 121 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.

Nu conteaza in fapt ca ati depasit acea limita, din afara localitatii, judecatorul nu scchimba incadrarea contraventionala, ci judeca doar ce au constatat politistii.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Buna ziua
Pot depune cererea la sediul de poliție sau la judecătorie?
Trebuie neapărat sa ma prezint la proces?
După cum puneți problema, mai bine angajați-vă un avocat. Altfel veți pierde procesul. Cum să depuneți o plângere contravențională la poliție?!? Poliția e intimatul (paratul).
nu ma pricep in domeniu de asta sunt pe acest site si va cer ajutorul
inca odata va intreb daca trebuie sa ma prezint la proces?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Filmare radar neprezentata danielmedias danielmedias Am fost sancționat, pt viteza, și nu mi s a prezentat înregistrarea doar dacă fac plângere la judecătorie. Ce drepturi am, și ce pot face? (vezi toată discuția)
Amenda si permis suspendat! emil1702 emil1702 Amenda si permis suspendat! Este luata in considerare limitarea de viteza daca la intrarea in localitate nu este semnalizat prin indicator acest lucru? Poate ... (vezi toată discuția)
Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)