avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si permis suspendat!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si permis suspendat!

Amenda si permis suspendat!
Este luata in considerare limitarea de viteza daca la intrarea in localitate nu este semnalizat prin indicator acest lucru? Poate fi anulat PV daca in el sunt invocate art. si alin. din documentul normativ OUG 195/200 pentru savarsirea si sanctionarea contraventiei? Cu cele doua situatii m-am confruntat azi cand politia m-a oprit si mi-au luat permisul + amenda. Merita sa fac contestatie?
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
emil1702, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:40, 7 Aprilie 2023
Limita de viteză implicită în localitate este 50 km/h. Dacă nu aveți vreun motiv întemeiat de a contesta, mai bine nu o faceți.
De unde sa stiu unde incepe localitatea daca nu este indicator? Am avut indicator de iesire dintr-o localitate dar n-am avut indicator de intrare in alta localitate.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
emil1702, utilizator
Asta e un motiv bun de a contesta, ca nu exista indicator de intrare in localitate. Dar sa fiti sigur de lucrul asta (poate exista cel de pe sensul opus, sunt case in jur, etc., care v-ar fi putut face sa apasati pedala de frina) si sa aveti o dovada certa, film, martor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
latka, moderator
Am facut poze, ulterior evenimentului, am trimis e-mail politiei rutiere a judetului, Primariei de care apartine localitatea nesemnalizata rutier si administratorului drumului (CJ) in care le-am cerut sa faca investigatii in privinta neexistentei indicatorului. Daca nu voi primi raspunsuri pana la depunerea plangerii voi cere instantei sa ceara probele care dovedesc ca am fost sanctionat pe un sector de drum nesemnalizat corespunzator.
Nu trebuie sa cereți instanței, depuneți copii în dublu exemplar (la acel fotografii) la plingerea contravențională și menționați faptul ca ați trimis și IPJ mailul respectiv. Aveti doar 15 zile sa depuneți plingerea.

Alte discuții în legătură

Contestatie permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pot face contestație la judecătorie ca să obțin ... Dcball Dcball Bună ziua! Pot face contestație la judecătorie ca să obțin certificat de grefă, dacă încă nu am primit rezultatul probelor biologice? Menționez că ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)