avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. In cat timp este obligat angajatorul sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze ...

Buna ziua. In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze salariatului adeverinta medicala pentru spital (pentru obtinerea certificatului medical). Va rog sa-mi spuneti in ce lege este mentionat acest lucru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 12 Septembrie 2022
Nu exista text de lege...însă, potrivit art.7 alin.6 din Hg 905/2917, la solicitarea scrisă a salariatului, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuiav o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)
Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)
Buna ziua. Andrada ung Andrada ung Angajatorul este obligat să elibereze adeverință de salariat? Si in cat timp? Multumesc. (vezi toată discuția)