avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita -credit din 2006
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita -credit din 2006

Buna ziua ,

In anul 2006 am contractat un credit de la BRD pe 10 ani , la care am achitat pana in 2010 .In 2011 am fost preluat de o firma de recuperare , iar pana in 2013 am mai achitat o parte din sold acestora, dupa care nu am reusit sa mai achit nimic.Pana in 20016-2017 nu am primit nici o instiintare de la acestia , iar din 2017 si pana astazi , cumva la 6 luni primesc la domiciciliul o instiintare de executare silita .Mai exact sunt informat ca este inregistrat la BEJ un dosar pe numele meu si ca sa nu fiu executat silit ( executare imobiliara ,mobiliara,cat si poprire pe conturi ) sa-i contactez pt.a ajunge la o intelegere cu firma de recuperare .
Desi in acest moment nu realizez venituri si nu detin bunuri mobile sau imobiliare , as vrea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de mai bine de 10 ani de la contractare , firma de recuperare mai poate sa ma execute ?
In acest moment as putea face contestatie ?
Ce cai de atac pot avea in acest moment ?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
anttonnio, utilizator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 10:47, 19 Septembrie 2022
Probabil sunt somatii, notificari prealabile, cu scop de intimidare emise de catre recuperatori. Doar in momentul in care primiti adresa emisa de executorul judecatoresc si o Incheiere de incuviintare a executarii silite pronuntata de catre instanta de judecata, din acel moment puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta a executarii sau comunicarii primite de la executor. Contestatia de inainteaza instantei de judecata.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Atata vreme cat firma de recuperare nu inainteaza dosarul in instanta pt.a obtine incuviintarea executararii silite ,aceasta din urma poate incuviinta popriri asupra conturilor personale sau a bunurilor imobile sau mobile?

Este legal ca firma de recuperare sa tina activa creanta atata vreme ( mai exact de aprox.10 ani ) , in conditiile in care creditul a fost contractat in 2006 ?Exista un temei legal , in care in fucntie de termenul scurs de la contractare , creditul sa se prescrie ?
Nu se pot propri veniturile daca nu s-a incuviintat executarea silita de catre instanta. Daca este prescrisa sau nu , instanta stabileste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in septembrie 2014 am facut un credit la un ifn pe ... F1987 F1987 Buna ziua, In septembrie 2014 am facut un credit la un IFN pe care l-am achitat pana in luna mai 2015, moment in care am fost trimis in somaj de catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita - firma de recuperare doina_mystery doina_mystery Buna ziua, In anul 2003, iunie,in timp ce lucram la o firma am beneficiat de o descoperire de card de salariu de 11 mil.lei vechi( 3 salarii), suma care ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru un credit achitat integral în 2010. ce pot face în această situație? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit ... (vezi toată discuția)