avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general activitati pt. conta in partida simpla?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

activitati pt. conta in partida simpla?

doresc sa dau drumul la un stand cu parfumuri si ca orice antreprenor bun =D> vreau sa reduc cheltuielile cat pot. de aceea inreb :
1.pot sa desfasor aceasta activitate sub o alta forma juridica dar nu Srl (pfi, pfa asoc. familiara ce impune o contabilitate in partida simpla )?
2.pot avea o vanzatoare care sa aiba un contract sub forma de pfi si nu cu carte de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:09, 20 Ianuarie 2010
da, se poate desfasura act ca pfa si puteti avea colaborare cu alt pfa pentru desfasurarea actvitatii ( ma refer la pct 2)
adidagger a scris:

doresc sa dau drumul la un stand cu parfumuri si ca orice antreprenor bun =D> vreau sa reduc cheltuielile cat pot. de aceea inreb :
1.pot sa desfasor aceasta activitate sub o alta forma juridica dar nu Srl (pfi, pfa asoc. familiara ce impune o contabilitate in partida simpla )?
[...]
Multumesc

Orice activitate cuprinsa in CAEN care nu are o interdictie specificata printr-un act legislativ poate fi desfasurata sub forma specificata de dvs.

Activitatea de vanzare in standuri de produse cosmetice nu face obiectul unei astfel de legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea de parfumuri online adriansandu11 adriansandu11 Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa vand parfumuri originale pe site-ul personal; exista controale care verifica provenienta ,,parfumurilor\'\' ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Daca am statutul de militar activ pot deschide o firma?? livake77 livake77 am si eu o dilema vreau sa deschid o firma pentru comercializarea timplariei de pvc (termopane) a feroneriei si accesori timplariei de pvc mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez un ii dar nu stiu exact ce coduri caen sa pun catalin87 catalin87 Salut. Urmeaza sa deschid o inteprindere individuala, dar nu sunt hotarat in legatura cu codurile CAEN. Cu ce ma ocup: In principal (tot timpul ... (vezi toată discuția)