avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna ziua! Realizez colaje digitale, cu ajutorul unor ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna ziua! Realizez colaje digitale, cu ajutorul unor fotografii ...

Buna ziua!
Realizez colaje digitale, cu ajutorul unor fotografii regăsite pe internet. Întrebarea mea este: daca prelucrez o imagine de ex. a brand-ului Cola, le iau logo-ul, sau cutia si le pun peste o alta imagine, am nevoie de drepturi de autor?
Eu folosesc site-uri cu imagini free, insa am vazut alte persoane din afara tarii, care folosesc logo uri ale brand urilor de lux, sau imagini foarte virale, cunoscute.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:46, 12 Septembrie 2022
imaginea coca cola e protejata de drepturi de autor. la fel si forma cutiei, probabil. coca cola insa n-o sa-i ceara bani unuia care urca imaginea cutiei pe internet si NU CERE NIMIC.
daca dvs va vindeti colajele, atunci o sa va pretinda.
toate imaginile, textele originale, etc., sunt protejate de dreptul de autor. daca cineva nu-l cere, asta nu inseamna ca n-o poate face peste 5 ani. retroactiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi autor pe suport online Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. Ieri am primit o notificare de folosire pe un site detinut de mine a unei imagini care este protejata de drepturi de autor. (asa am aflat de la ... (vezi toată discuția)