avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Recuperare ajutor necuvenit din timpul pandemiei de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Recuperare ajutor necuvenit din timpul pandemiei de la PFA

Buna seara!
Am un PFA.in domeniul servicii de înfrumusețare, iar in timpul pandemiei statul ne-a oferit acele ajutoare, am beneficiat si eu vreo 4 luni. Ce se intampla acum ca banii respectivi au fost impozitati de ANAF, si acum cei de la Agentia de Plati cer o cota intreaga inapoi cu motivul ca ni s-a oferit dar era necuvenita(adica nu trebuia sa ne-o dea), deoarece in anul 2019 am avit profit putin fata de 2020 cand trebuia activitatea sa fie mai redusa fata de 2019.
Situatia mea este urmatoarea:
eu am deschis PFA-ul in septembrie 2019, logic e ca eu am investit in primele luni de activitate si nu am avut atata profit,iar in 2020 din mai de cand ne-au dat drumul la saloane pana in decembrie normal ca am avut activitate.
Ce nu mi se pare logic daca totusi o institutie a impozitat banii primiti, 45% din valoarea primita, cum se face ca o alta institutie a aceluiasi stat isi cere o cota intreaga inapoi!? Va mulțumesc pt.eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Anpis pretinde returnarea indemnizatiei oug30/2020 ca suma necuvenita ... andreiSRR andreiSRR ANPIS pretinde returnarea indemnizatiei OUG30/2020 ca suma necuvenita Sotia este PFA profesii libere, traducator autorizat. A avut concediu cretere copil ... (vezi toată discuția)
Salariati in microintreprindere alexandra2016 alexandra2016 Buna ziua am o intreprindere deschisa anul trecut care are 11 salariati angajati cu 4 ore fiecare as vrea sa stiu firma mai se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, overeat overeat Buna ziua, am si eu o nedumerire, v-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta. Situatia e urmatoarea: In noiembrie 2015 un functionar al unei institutii ... (vezi toată discuția)