avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt mama singura intretinatoare pt 2 copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt mama singura intretinatoare pt 2 copii minori, ...

Buna ziua,

Sunt mama singura intretinatoare pt 2 copii minori, fostul sot se afla in inchisoare pt tentative de viol si eu am custodie comuna cu acesta, divortul fiind incheiat la notar. Ma zbat sa obtin tutela copiilor, el fiind inca 5 ani in inchisoare dar nu mai pot sustine financiar un proces, sa platesc un avocat care mai mult amana totul. Exista sprijin sau consiliere juridica gratuita sau cu un cost modic pt situatii de acest gen? El nu a fost decazut automat din drepturi cand a fost luata hotararea judecatoareasca sa fie incbis 7 ani si eu intampin multe probleme legate de situatia copiilor avand nevoie de acordul lui din inchisoare,ceea ce aduce multe dificultati copiilor.

Va multumesc!
Puteti solicita doar ajutor public judiciar sub forma asistarii dvs de catre un avocat din oficiu, insa nu stiu daca va incadrati in prevederile legii.

Gasiti detalii aici [ link extern ]
Multumesc pentru sfat! Din pacate nu ma incadrez. Mi-as dori o opinie avizata pt ca eu am de-a face cu un fost sot care este in inchisoare in urma a 3 tentative de viol cu cutit, este un fin manipulator, evaluarea lui psihologica arata ca are sanse minime de recuperare, el va iesi din inchisoare mai devreme de cei 7 ani, pt ca stiu ca lucreaza acolo, mi s-a spus ca poate iesi la jumatatea perioadei. Stie unde stam iar eu nu reusesc sa gasesc un sfatuitor legal care sa ma ghideze incat sa simt ca iau toate masurile legale de a ma proteja pe mine si pe cei 2 copii de orice va urma. Eu in acest moment impart custodia cu el, nu pot primi de ex nici Bursa de ajutor social de familie monoparentala pt ca nu am o Hotarare in Instanta de Tutela. Simt ca eu si copiii doar suntem ingreunati si amenintati, iar prin lege nu primesc niciun sprijin. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nicol19790630 nicol19790630 buna ....am si eu o intrebare si cine poate sa imi rasp , i-as multumii....doresc sa divortez , asta dupa 10 ani da casnicie din care au rezultat 2 copii , o ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea retragerii custodiei comune bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, am divortat in urma cu 3 luni intrucat sotul meu este dependent de jocuri de noroc insa am ingaduit fostului sot sa ramana in casa fam mele pana ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)