avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ....am si eu o intrebare si cine poate sa imi rasp , i-as multumii....doresc sa divortez , asta dupa 10 ani da casnicie din care au rezultat 2 copii , o fetita da 4 ani si un baiat de 12 ani ,,,,,sotul meu este arestat de 2 ani pentru : tentativa de viol asupra unei minore , viol de domiciliu si crima cu premeditare, procesul lui s-a terminat de 2 luni cu pedeapsa de 20 ani de detentie,,,,,,eu nu lucrez deoarece am fetita mica si nu pot sa o las singura si nici la cine sa o las nu am ca sa pot merge la servici , asta in conditia in care eu locuiesc la sat si programul de gradinita este de doar 4 ore.Ca sa supravietuim ne ajuta familia sotului meu , niste oameni cu suflet bun, totusi asta nu tine locul unui sot....mentionez ca am 31 ani si o viata inainte,,,,,, fiindca lucrurile nu stateau prea bine intre noi nici inainte de a comite faptele pt care este arestat am hotarat sa divortez el fiind deacord cu hotararea totusi am o nedumerire .....si anume daca nu am venit cu care sa intretin copiii iar casa am vandut-o socrului meu in timpul procesului , pentru ca victima cerea daune morale f mari si exista riscul sa ne pune sechestru pe casa , CUM RAMANE CU COPIII la divort , ???nu vrau sa imi ia statul copiii in nici un caz si nici cu un asa om nu mai pot continua...... VA ROG SA IMI RASPUNDETI
Cel mai recent răspuns: nicol19790630 , utilizator 14:27, 28 Februarie 2011
copii vor ramane in grija dvs. faptul ca nu aveti o locuinta sau un venit asta nu inseamna ca sunteti pericol pt copii incat sa vi ia statul. exista anumite situatii cand intervine si ii preia statul.
VA MULTUMESC, sunt foarte stresata din cauza asta , nu mai suport situatia in care sunt , si de la penitenciar ma ameninta si ma blestema , apoi s-a linistit si a acceptat ideea de a ne despartii,,,,, mentionez ca provine dintr-o familie cu o situatie financiara f buna....nu cred ca voi avea probleme la divort in privinta lui pentru ca are dosar cu faptele care le are si inca mai are un proces pe rol cu o alta persoana pentru tentativa de crima,,,,este f impulsiv , am rezistat cu el pt ca eu sunt mai rabdatoare si am avut si copiii de care nu prea ii pasa lui , ....mai mult era pe la jocuri de noroc si discoteci.... doar in privinta copiiilor sunt ingrijorata , Exista posibilitatea ca cineva din partea familiei mele cu posibilitati financiare bune sa ii ia sub tutela lor sau sa primesc un ajutor social de intretinere,,,,,, eu locuiesc cu copiii in continuare in casa mea care am trecut-o pe numele socrului meu.....
practic, in situatia dvs se va efectua o ancheta sociala.Este relevant ca rezultatul anchetei sa fie unul pozitiv.va cantari mult in balanta acest aspect.
indicat ar fi sa va gasiti un loc de munca(cunosc si eu faptul ca in conditiile actuale este ceva destul de dificil).trebuie totusi sa gasiti o modalitate prin care atat dvs cat si copii dvs minunati sa poata sa traiasca in conditii decente.
va depinde in contextul dvs daca nu cumva socrii sa isi manifeste dorinta sa detina ei tutela asupra lor
multumesc pentru raspuns,,,, socrii mei nu doresc tutela , nu am problema din cauza asta ei spun ca , copiii trebuie sa creasca langa mama stiu ca ii ingrijesc bine , si nu isi fac griji in privinta mea , adica ii am de partea mea , asa spun ei , dar sunt si ei parinti.........
in acest caz, aveti toate sansele ca juniorii sa ramana in cresterea si educatia dvs
ar fi totusi indicat sa reusiti a identifica un mijloc de trai decent.va urez sincer multa bafta si cer senin in viata

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil in timpul unui proces nicol19790630 nicol19790630 imi poate raspunde cineva daca este legala vanzarea imobilului in timpul unui proces penal (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt mama singura intretinatoare pt 2 copii minori, ... Aurelia Cheoseaua Aurelia Cheoseaua Buna ziua, Sunt mama singura intretinatoare pt 2 copii minori, fostul sot se afla in inchisoare pt tentative de viol si eu am custodie comuna cu acesta, ... (vezi toată discuția)
Divort nicol19790630 nicol19790630 va rog ,,,,poate cineva sa imi spuna care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru inceperea unui divort,,,,nu imi permit sa platesc un avocat si as dori ... (vezi toată discuția)