avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog ,,,,poate cineva sa imi spuna care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru inceperea unui divort,,,,nu imi permit sa platesc un avocat si as dori sa stiu cum ma pot descurca fara avocat??? multumesc
Cel mai recent răspuns: nicol19790630 , utilizator 22:26, 28 Februarie 2011
Trebuie formula cerere de divort, care sa cuprinda motivele
destramarii relatiilor dintre soti.
Cererea se depune la judecatoria in circumscriptia careia sotii au avut domiciliul comun, daca cel putin unul dintre soti mai locuieste acolo.
La cerere se atasaza certificatul de divort.
Actiunea se timbreaza cu 39 lei si timbru judiciar de 0,30 lei.
La judecatorie sunt unele dactilografe care redacteaza cererea de divort .Numai ca acasa trebuie sa schitati cateva motive de divort .
va multumesc ,,,,motive sunt destule ...sotul meu este arestat pentru viol de domiciliu , viol asupra unei minore si crima cu premeditare, procesul lui s-a incheiat acum 2 luni su sentinta , 20 de ani de detentie si mai are inca un proces pe rol cu o alta persoana pentru vatamare corporala,,,,,problema mea este ca am 2 copii cu el . el fiind arestat parintii lui ma sustin financiar deoarece am un copil mic de gradinita , locuiesc la sat si programul la gradi este de 4 ore ,,,nu pot sa am un servici deocamdata pt ca trebuie sa am grija de copii.... doresc sa divortez de comun acord cu sotul meu, doar ca nu am nici un venit si nu vreau sa imi risc , copiii,,,,am 31 ani si o viata inainte pe care nu doresc sa o mai petrec in stres si batjocura din partea lui......partajare nu avem de facut deoarece in timpul procesului am trecut bunurile avute pe numele socrului meu, pt ca exista riscul ca sa ne puna sechestru pe ele din cauza ca partea vatamata cerea daune morale de ordinul zecilor de mii de euro si nu aveam banii care ea ii cerea sa ii dam.....practic eu locuiesc in casa mea cu cei 2 copii de 4 si 11 ani cu un venit de 884 roni ,,,, 800 roni de la parinti lui , ajutor din partea sotului si alocatia de 84 roni ....legal nu am casa si un venit de doar 84 roni...... doresc sfaturi in privinta divortului in acest caz....multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nicol19790630 nicol19790630 buna ....am si eu o intrebare si cine poate sa imi rasp , i-as multumii....doresc sa divortez , asta dupa 10 ani da casnicie din care au rezultat 2 copii , o ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in timpul unui proces nicol19790630 nicol19790630 imi poate raspunde cineva daca este legala vanzarea imobilului in timpul unui proces penal (vezi toată discuția)
Neprezentare divorț Salvatorul Salvatorul A venit citație pe numele fetei ca pirit, ea este plecatâ din țară și nu poate sâ se prezinte. Nu are copii nu are partajare. Ce se poate intimpla dacă ... (vezi toată discuția)