avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cum va fi impartita o mostenire, in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cum va fi impartita o mostenire, in cazul in care ...

Buna ziua. Cum va fi impartita o mostenire, in cazul in care dintre cei doi copii doar unul traieste, celalalt fiind decedat (sotia lui traieste...). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: icostin66 , utilizator 20:39, 15 Septembrie 2022
Copilul decedat are la randul lui copii?
Cand a murit ? Inaintea parintilor sau dupa?
Copilul decedat are un copil, a murit inaintea decesului ultimului dintre parintii sai. Nu s-a facut succesiune dupa decesul lui...
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
icostin66, utilizator
Moștenirea primului părinte decedat va fi culeasă de
- soțul supraviețuitor (o pătrime din moștenire)
- și 3/4 copiii defunctului - 3/8 fiecare (ambii trăiau)

Moștenirea celui de-al doilea părinte decedat va fi culeasă de:
- copilul în viață (jumătate din moștenire)
- nepotul de fiu predecedat (jumătate - partea care i s-ar fi cuvenit tatălui său dacă ar mai fi trăit)

Moștenirea copilului decedat (în care intră și cota de 3/8 din moștenirea primului său părinte decedat) va fi culeasă de:
- soția supraviețuitorare (1/4 din moștenire)
- copilul defunctului (3/4 din moștenire).

Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
romascanu, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
succesiunea dupa parintii ... olga2011 olga2011 doresc sa deschid succesiunea dupa parintii decedati cu multi ani in urma.suntem doi frati eu fara copii,un frate decedat cu trei copii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)