avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt somer si primesc ajutorul de somaj. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt somer si primesc ajutorul de somaj. Daca ma angajez ...

Buna ziua!

Sunt somer si primesc ajutorul de somaj.
Daca ma angajez si in perioada de proba angajatorul doreste sa incetam contractul, pot sa beneficiez din nou de ajutorul de somaj din data incetarii contractului de munca?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns urgent!

O zi usoara!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 16 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai puteti beneficia.Aveti mai jos un extras din legea somajului.

1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa-i inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile salariatului;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Prin motive neimputabile se înţelege:

a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Codul muncii;

b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii.

3. Daca incetarea CIM are loc la initiativa salariatului (de comun acord sau demisie) nu se poate beneficia de indemnizatie de somaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu beneficiati , intrucat va trebuie sa indepliniti din nou conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj daca ati avut c.i.m. pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata 1 luna Cris001 Cris001 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, am CIM pe perioada nedeterminata. Sunt angajat de mai bine de 12 luni, compania mi-a propus incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)