Nu mai dezinformati, codul rutier spune asa:
Articolul 143
Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
c) pe drumurile publice cu o lățime mai mica de 6 m;
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
e) în pante și în rampe;
f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația "Staționare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația "Zona de staționare cu durata limitată" peste durata stabilită.
[ link extern ]
In care dintre aceste cazuri, specificate in lege, incadreaza politia rutiera stationarea pe o proprietate comuna rezidentiala ? Asta ca sa poata da vreo amenda, conform OUG 195/202.
Politia rutiera nu se ocupa de asa ceva, nu vine ea cind e accident fara victime, iti spune sa faci amiabila, ce sa vina pe o proprietate privata sa dea amenzi de stationare interzisa. In parcarile de la mall-uri care sunt la suprafata e drum public.
ynocentta a scris:
Orice parcare indifferent de statutul acesteia intra sub incidenta autoritatii politiei rutiere
Inclusiv in parcarile din cadrul moll-urilor sau hypermarket, care sunt private,autoritatea politiei are competenta sa intervina in situatii care implica vehicule si nerespectarea dispoztiilor HG nr 195/2002 actualizata