avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare

Buna ziua,
Va rog sa-mi da-ti un sfat cum trebuie sa procedam din punct de vedere legal.Drumul din fata blocului este proprietate privata a tuturor proprietarilor din acel bloc(nu l-am cedat primariei).Vrem sa facem parcari pt proprietarii din blocul nostru.Daca au dreptul la aceste parcari si persoanele care detin garaj?Care nu au masina?Cine stabileste taxa,ce suma,unde sa achitam?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgeles , utilizator 12:42, 20 August 2014
In conditiile in terenul apartine proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari,modalitatea de repartizare spatii cu destinatia de parcare auto,criteriile de repartizare,contravaloare spatiu parcare,cate locuri se pot acorda unui proprietar,urmeaza sa fie hotarata de catre adunarea generala prin votul participantilor
Avand in vedere ca terenul este proprietate privata,c/v sume concesionare spatii de parcare vor fi achitate catre asociatia de proprietari,care prin adunarea generala va hotari modalitatea de utilizare a acestora-de regula se utilizeaza pentru intretinere si reparatii parti comune
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc mdutan mdutan Buna ziua, Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari. Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Cota parte teren loc de parcare ovibarosanu ovibarosanu Buna ziua.Am si eu o nelamurire...locuiesc intr-un bloc de 48 de aprtamente unde fiecare apartam.are o cota parte din teren aprox.40 mp de apartam(cea ce ... (vezi toată discuția)