avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere de informare fara raspuns dupa 30 de zile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere de informare fara raspuns dupa 30 de zile

Buna seara. Care este autoritatea superioara la care se poate face plangere prealabila pe contencios administrativ impotriva solutionarii unei petitii fara respectarea prevederilor legale de catre o Primarie? Mai concret, acum fix 30 de zile - printr-un cabinet de avocatura - am trimis o cerere de informare via email Primariei municipiului in care locuiesc si nu am primit niciun raspuns. Conform Legii544/2001 orice institutie publica este obligata sa dea un raspuns in maxim 30 de zile. De asemenea, care sunt sansele mele de a castiga litigiul avand in vedere ca Departamentul cu pricina se sustrage din a ma informa concret legat de starea unui dosar in care sunt parte? Ma va ajuta asta in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GEKO17 , utilizator 20:50, 18 Septembrie 2022
În esență, după 30 de zile puteți sesiza instanta.
Socotiți exact de la data primirii cererii.

Scris din București
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
orice institutie publica este obligata sa dea un raspuns in maxim 30 de zile.

Eronat !
Iata ce prevede dispozitia legala
OG nr 27/2002
Articolul 8
(1) Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.

Articolul 9
În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului.

Buna ziua. Știam și de cele 15 zile extra pe lângă cele 30 de zile obligatorii. Am pus acum întrebarea fiindcă nu își vor face datoria nici peste alte 15 zile. Nu sunt singurul cu această problemă vis-a-vis de instituția cu pricina.
Dupa decaderea teremenului maxim de 45 de zile,aveti dreptul legal sa notificati official serviciul din primarie cu respectarea dis[ L nr 544/2001 si HG nr 27/2002 -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Mulțumesc, mâine la 09:00 am întâlnire cu avocatul și îi voi comunica că pot da în instanță pe cheltuiala lor. Revin cu detalii. Mulțumesc, deocamdată.

Alte discuții în legătură

Care este termenul de solutionare a unei cereri de interes strict personal ? noiklosa noiklosa Stiu ca atunci cand depui o cerere la o institutie de stat sau o firma cu capital majoritar de stat poti sa citezi ca si baza legala 544/2001 - accesul la ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de lipsa unui raspuns la o reclamatie in termenul legal dunamis1978 dunamis1978 Buna ziua. Am facut o reclamatie la o institutie publica care solutioneaza neintelegeri intre furnizori de servicii si clienti si au trecut 53 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Sesizare corinuta corinuta este obligata o institutie in vreun fel sa raspunda la o adresa denumita de autorul acesteia ”sesizare”, dar care in continutul acesteia doar ... (vezi toată discuția)