avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca ai stagiul complet de cotizare sau mai mare cu 8 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca ai stagiul complet de cotizare sau mai mare cu 8 ani de ...

Daca ai stagiul complet de cotizare sau mai mare cu 8 ani de ce ai mai avea nevoie de reducerea cu 2 ani a varsta Standard de pensionare. Deci intrebare concreta: Daca am 64 de ani si 20 de ani stadiu de cotizare beneficiez sau nu de reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare?!
Cel mai recent răspuns: ediangheloiu , utilizator 08:09, 16 Septembrie 2022
Stagiul complet de cotizare înseamnă 35 de ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Depășirea cu opt ani, adică 43 de ani de stagiu de cotizare (efectiv lucrat, nu perioade asimilate), dă dreptul la pensie anticipată (fără penalizare) cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
Nu e clar despre ce reducere cu doi ani vorbiți. Pentru cei care au locuit în zone poluate?
Da,pt zone poluate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea ... gynexx gynexx Potrivit Legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)