avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua.Daca imi fac pensie de handicap cu 4 ore cat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua.Daca imi fac pensie de handicap cu 4 ore cat este pensia?Am ...

Buna ziua.Daca imi fac pensie de handicap cu 4 ore cat este pensia?Am si 10 ani pe cartea de munca ca vechime.Se mai adauga ceva la pensie pentru acesti ani?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:29, 16 Septembrie 2022
Stimate @netsky , vad ca ati pus aceasta intrebare de mai multe ori , fara a primi raspuns , ma incumet sa va raspund eu . NU exista pensie de handicap , exista indemnizatie de handicap . Aceasta se acorda de catre DGASPC daca veti fi incadrat intr-un grad de handicap . Daca dvs. doriti sa va pensionati gradul 3 - asa cum presupun - , atunci comisia de verificare a capacitatii de munca ( formata din medici ) a Casei de Pensii va incadreaza intr-un grad de invaliditate , daca v-ati pierdut aceasta capacitate cel putin 50% . Gradul de handicap NU are nimic de a face cu invaliditatea , este altceva . Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate ( daca aveti si handicap si invaliditate ) . Daca aveti doar 10 ani de munca ( si nu ati avut salariul cat Presedintele Romaniei ) , probabil pensia care vi se cuvine nu e mai mare de 300 - 400 - 500 lei , dar , pentru ca Statul a hotarat ca pensia minima este de 1000 lei , atat veti incasa ( 1000 lei ) . Diferenta intre pensia cuvenita conform contributiei si pensia minima se acopera de la bugetul Statului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tuturor! am 27 de ani si am fost diagnosticat cu tulburare ... VladS1996 VladS1996 Buna ziua tuturor! Am 27 de ani si am fost diagnosticat cu tulburare schizoafectiva. As dori sa stiu daca se poate obtine o pensie de invaliditate avand in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)