Buna ziua.Daca imi fac pensie de handicap cu 4 ore cat este pensia?Am si 10 ani pe cartea de munca ca vechime.Se mai adauga ceva la pensie pentru acesti ani?
Stimate @netsky , vad ca ati pus aceasta intrebare de mai multe ori , fara a primi raspuns , ma incumet sa va raspund eu . NU exista pensie de handicap , exista indemnizatie de handicap . Aceasta se acorda de catre DGASPC daca veti fi incadrat intr-un grad de handicap . Daca dvs. doriti sa va pensionati gradul 3 - asa cum presupun - , atunci comisia de verificare a capacitatii de munca ( formata din medici ) a Casei de Pensii va incadreaza intr-un grad de invaliditate , daca v-ati pierdut aceasta capacitate cel putin 50% . Gradul de handicap NU are nimic de a face cu invaliditatea , este altceva . Indemnizatia de handicap se poate cumula cu pensia de invaliditate ( daca aveti si handicap si invaliditate ) . Daca aveti doar 10 ani de munca ( si nu ati avut salariul cat Presedintele Romaniei ) , probabil pensia care vi se cuvine nu e mai mare de 300 - 400 - 500 lei , dar , pentru ca Statul a hotarat ca pensia minima este de 1000 lei , atat veti incasa ( 1000 lei ) . Diferenta intre pensia cuvenita conform contributiei si pensia minima se acopera de la bugetul Statului .