avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua tuturor! Am 27 de ani si am fost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua tuturor! Am 27 de ani si am fost diagnosticat cu tulburare ...

Buna ziua tuturor! Am 27 de ani si am fost diagnosticat cu tulburare schizoafectiva. As dori sa stiu daca se poate obtine o pensie de invaliditate avand in vedere faptul ca nu am cotizat deloc la stat (nu am lucrat deloc) si care ar fi suma minima garantata de stat in aceste conditii. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
VladS1996, utilizator
Cel mai recent răspuns: VladS1996 , utilizator 16:14, 18 Ianuarie 2024
Nu există sumă minimă garantată pentru cine nu a lucrat deloc.
Căutați un loc de muncă, și lucrați o perioadă, măcar 2 ani, apoi puteți propune comisiei medicale de expertiză a muncii să vă încadreze într-un grad de invaliditate.
Dapix, utilizator
Si daca nu sunt capabil de a munci din cauza efectelor cognitive ale afectiunii (memorie proasta, gandire lenta, incapacitate de a comunica eficient, confuzie, IQ redus), sa inteleg ca raman la mila apropiatilor?

Aveți dreptul să beneficiați de încadrare în grad de handicap, apelând la instituția DGASPC.

Dacă COMISIA de expertiză a DGASPC vă aprobă cererea, veți primi lunar o indemnizație de handicap, plus că veți beneficia și de alte drepturi, scutiri și facilități.

La gradul ACCENTUAT veți primi lunar 450 lei indemnizație.
Dapix, utilizator
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Pensie de boală - cancer elenagabi elenagabi Vă adresez rugămintea să mă ajutați cu un răspuns la următoarea problemă. Am fost diagnosticată cu cancer la sân și urmează să fiu operată. În ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala (cancer) slytuta slytuta Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de ... (vezi toată discuția)