avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boală - cancer
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boală - cancer

Vă adresez rugămintea să mă ajutați cu un răspuns la următoarea problemă.
Am fost diagnosticată cu cancer la sân și urmează să fiu operată.
În prezent, lucrez exclusiv cu contract de colaborare, deci după operație voi fi lipsită de orice sprijin financiar, neputând beneficia de concediu medical,
Evident că sunt îngrozită de o asemenea perspectivă sumbră și vă rog din suflet să-mi spuneți dacă pot beneficia de pensie de boală.
Vă rog din suflet pe cei care cunoașteți reglementările pentru această situație să mă ajutați cu un răspuns.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
elenagabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:55, 26 Septembrie 2022
Faceți dosarul la care puneți toate actele medicale, biletele de ieșire din spital, apoi rugați doctorul oncolog să vă facă un referat, și mergeți la comisia de experteziză să vă încadreze într-un grad de invaliditate.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Vă mulțumesc. Pentru că nu mă pricep deloc nici la aceste lucruri, vă mai rog să-mi spuneți dacă pot obține pensionare pe caz de boală sau doar indemnizație de handicap? Mulțumesc

Dapix a scris:

Faceți dosarul la care puneți toate actele medicale, biletele de ieșire din spital, apoi rugați doctorul oncolog să vă facă un referat, și mergeți la comisia de experteziză să vă încadreze într-un grad de invaliditate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu vă pot garanta nimic.
Comisiile (cele 2) de expertiză vor decide după ce vă vor evalua starea de sănatate.
Veți merge la 2 comisii, si va trebui să faceți 2 dosare cu aceleași acte medicale.

Dar aveți șanse să le obțineți pe amândouă, dacă aveți o asemenea boală.

Dacă vreți și handicap, rugați doctorul oncolog să vă facă 2 referate, iar la psiholog la fel să vă facă 2 foi cu evaluarea psihologică.

Apoi trageți la xerox toate actele medicale, că aceleași documente medicale trebuie depuse si la comisia de expertiză pentru pensie de invalididate, dar și la DGASPC, adică comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, și în plus să vă ramână și dvs acasă câte un exemplar din fiecare document depus la dosar.

Deci va trebui să faceți cel puțin câte 3 copii la fiecare document medical, ca să aveți acoperire în caz de nevoie.

Aveți mare grija să nu rămâneți acasă fără copie xerox de la vreun document medical, că dacă comisia vă respinge încadrarea, și trebuie să faceți contestație, ce faceți dacă nu aveți probe medicale de pus la dosar.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unui bolnav cu schizofrenie paranoida ionica3727 ionica3727 Buna ziua, va deranjez din nou pentru a clarifica urmatoarele intrebari pe care le detin. Sora mea, are drepturile parintesti suspendate, din iunie anul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Bună seara..va rog sa-mi dați un răspuns la aceast caz: mama ... Astancai Pusa Astancai Pusa Bună seara..Va rog sa-mi dați un răspuns la aceast caz...mama este încadrată cu grad de handicap grav are probleme grave Alzaimer, dementa ,fără ... (vezi toată discuția)