avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Sunt pacient oncologic, mastectomie San ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Sunt pacient oncologic, mastectomie San stâng și ...

Bună ziua! Sunt pacient oncologic, mastectomie San stâng și scos 2 ganglioni axiali, facut chimioterapie,operatie, radioterapie. Am depus dosarul pt indemnizație de handicap...mi s a respins dosarul.Am depus pt pensie pe caz de boala...la fel mi s a respins dosarul. Motivul...ca nu am metastaze, sunt obligata sa ma întorc la munca pt ca nu mai pot fi asigurata dacă nu ma duc. Am stat cele 545 zile în cm, acu sunt inconcediu fără plata, încă fac tratament. Întrebarea mea e: are rost sa fac contestatie? A mai trecut cineva prin situația asta...
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
Elena Iacob, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:09, 9 Noiembrie 2023
Legea vă dă dreptul să depuneți contesatție la ambele comisii, dar atenție, termenul legal este de doar 30 de zile. Daca veți depăși acest termen veți fi decăzută din drepturi.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Revin pentru dumneavoastră cu o precizare, că aveți o boală gravă.

Dacă mai puteți lucra, mergeți la serviciu o perioadă de timp, și apoi în funcție de cum evoluează boala, o puteți lua de la zero pentru a obține pensie de invaliditate, și încadrare în grad de handicap.

Păstrați-vă calmul, și aveți răbdare, că până la urmă, cu multe insistențe se rezolvă.
Păstrați actele medicale (copii xerox), findcă contează enorm istoricul bolii când depuneți o nouă cerere la ambele comisii de expertiză.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de respingere dosar de handicap (cancer) custuramihaela1963 custuramihaela1963 Bună ziua. Sunt din Galați. Am fost diagnosticată cu cancer la sân anul acesta, (2020) mastectomie, ganglion în metastază. Acum fac chimioterapie și ... (vezi toată discuția)
neincadrare in grad handicap - cancer , mastectomie Arnaud Arnaud Buna ziua, Am fost diagnosticata cu neoplasm mamar in situ, grad III B in 2021, am inceput tratamentul chimioterapeutic, urmat de mastectomie, fiind ... (vezi toată discuția)
Cancerul de san este un handicap? maryalex16@yahoo.com maryalex16@yahoo.com Buna ziua, am 44 ani si am fost diagnosticata cu cancer de san. Am facut chimioterapie, operatie (din fericire, nu mastectomie ci mamoplastie, asta pentru ca ... (vezi toată discuția)