avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formula Calcul Salarial, Bonus Salarial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formula Calcul Salarial, Bonus Salarial

Buna seara. As dori, daca se poate, sa-mi spuneti ce lege( legi) pot invoca pentru a cere formula de calcul al salariului si al bonusului (la atingerea target-ului), din moment ce mi s-a spus de catre unul din superiori ca acestea ar fi secrete (si sa-mi vad de treaba mea)?

La cine trebuie sa trimit cerea mea ( resurse umane, contabilitate) pentru a afla aceste lucruri?

Actul aditional pe care se poate trece procentul primit la atingerea target-ului... de resurse umane este redactat sau contabilitate?

La intocmirea actului, la ce anume ar trebui sa fiu atent sau de ce anume sa ne ferim? ( evident, in afara de promisiunile cu demisia pentru instigare la revolta)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: TSorin , utilizator 19:45, 19 Ianuarie 2010
Buna seara,
actele aditionale trebuie sa le cititi cu atentie si, daca vi se pare ceva care nu este in regula sau conform legii ( Codul Muncii si/sau Contractul colectiv de munca la nivel national), nu semnati.
Actele aditionale sunt intocmite de catre cei de la departamentul resurse umane iar, in cea ce priveste salarizarea si modul de calcul, trebuie sa intrebati cine intocmeste statele de plata ( pot fi oricare din cele doua departamente pe care le-ati mentionat).
Faceti o cerere sau mergeti la persoana care intocmeste statele de plata. In mod normal, ar trebui sa va dea explicatii pe loc daca aveti nelamuriri.
Daca refuza sa va dea explicatii, puteti face o sesizare la ITM, caci lor sigur va trebui sa le explicatii:)
Multumesc pentru raspuns. La ITM oricum vreau sa fac o sesizare..doar ca vreau sa fac una completa, sau aproape completa, bine structurata, cu toate neregulile din firma (pe partea de Cod al Muncii)... Atunci cand vor veni, sa aiba ce anume sa reproseze (amendeze) si sa vad o schimbare concreta.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm. ce se intampla mai departe? teo28 teo28 Buna ziua, In urma unui conflict de munca cu un fost angajator, am facut o sesizare ITM-ului, cu scopul de a obtine niste raspunsuri obiective, ... (vezi toată discuția)