avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur parfum achizitionat online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur parfum achizitionat online

Buna seara,

Imi puteti spune, va rog, daca in cazul parfumurilor achizitionate online politica de retur implica anumite conditii speciale?

Pe site-ul de unde am comandat sunt specificate urmatoarele:
"In cazul parfumurilor celofanul prin care cutia a fost sigilata nu trebuie sa fie rupt. Intelegem returul unui parfum care nu este compatibil cu gusturile dumneavoastra dar nu acceptam produse cu celofanul rupt."

Din cate stiu eu, cel mult, se pot percepe anumite costuri care sa compenseze deteriorarea produselor, insa cei de la magazin mi-au spus ca parfumurile intra in aceeasi categorie cu alte produse de cosmetica/igiena, cum ar fi cremele etc. Personal, nu cred ca fac parte din aceeasi categorie, iar teoria cu celofanul nu mi se pare plauzibila. Mentionez ca parfumurile sunt cu pulverizator, nu cu betisor pentru aplicare, astfel incat NU exista contact cu pielea in momentul aplicarii.

Totodata, mentionez ca e vorba despre niste parfumuri de tip replici (parfumuri inspirate, nu cele de tip fake), prezentate a fi asemanatoare cu originalele, insa de fapt, sunt total diferite. Pe site nu am gasit informatia ca parfumurile pot mirosi altfel decat cele pe care le imita.

Imi puteti spune, va rog, care e realitatea in acest caz, in privita drepturilor mele de retur?

Multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
hinodenis, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:10, 17 Septembrie 2022
Bună ziua,

Înțeleg de ce nu le considerați produse cosmetice, și eu am fost tentată să cred la fel, dar ele sunt precizate ca atare în Legea privind produsele cosmetice:
[ link extern ]

LISTA
cuprinzând categoriile de produse cosmetice
(...)
- Parfumuri, ape de toaleta, ape de colonie etc.
Orice produs consumabil căruia i s-a rupt sigiliul nu poate fi returnat. Nu e vorba doar de cosmetice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)
Salon infrumusetare - norme ue honey_geoo honey_geoo Buna seara! Care sunt normele de functionare ale unui salon de infrumusetare (manichiura, pedichiura, coafor, frizerie, cosmetica, masaj, solar)??????Care ... (vezi toată discuția)
Ce coduri caen imi trebuie sa desfasor urmatoarele activitati???? Ionutz203 Ionutz203 :( VA ROG FRUMOS AM NEVOIE URGENT DE UN RASPUNS SIGUR: CE CODURI CAEN IMI TREBUIE SA DESFASOR URMATOARELE ... (vezi toată discuția)