avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Marca inregistrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Marca inregistrata

Am intrat pe un site care vinde parfumuri originale online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, asa ca m-am gandit sa-i intreb ce garantii imi ofera ca produsele comercializate chiar sunt originale... Si mi se raspunde ca parfumurile sunt livrate cu aviz de insotire si ca livrarea se poate face chiar in fata unei parfumerii :O (presupun ca eu ar fi trebui sa intru cu produsul comandat in parfumerie si sa vad daca seamana cu ce gaseam pe raft)...
Intreb: "Dar un certificat de origine / calitate nu trimiteti? Avizul nu face dovada provenientei produsului, ca se-ntampla sa fiu avocat si mai am idee..." Eh, atat i-a trebuit interlocutorului meu (discutia s-a purtat pe messenger)... a inceput: ca doar nici magazinele nu ofera certificate de calitate, ca ar putea si ei sa-mi printeze un astfel de certificat, ca ei au avut tot felul de controale si nu le-a reprosat nimeni nimic, ca eu presupun c-ar fi pungasi, etc. Evident, nici vorba de certificat, nicio dovada ca parfumurile ar fi originale, asa cum pretind...
Cum va place?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 11:45, 21 Aprilie 2008
Se prea poate sa fie originale, numai ca nu obtinute licit... B-)
Sunt unele parfumuri contrafacute care imita foarte bine originalul (miros, ambalaj, etc.), asa ca nu prea ai cum sa-ti dai seama cand le cumperi daca sunt sau nu originale.
Am luat plasa odata cu unul si am constatat apoi ca mirosul nu persista si ca, in decurs de vreo doua saptamani, si-a schimbat mirosul (probabil s-a evaporat vreun ingredient).
Asa ca as vrea sa cumpar produse despre care sa am garantia ca sunt originale.
Pe site-ul celor de care vorbesc scrie ca produsele sunt originale, de firma. Ar trebui sa poata si dovedi asta......
Eu am cunoscut un contrabandist care face rost (nu stiu cum) de parfumuri care chiar cred ca sunt originale. Au exact aceleasi holograme (care au si cele originale), nu se schimba mirosul, nimic! Dar cu toate astea nu am niciun dubiu ca e ceva ilicit la mijloc.
Or fi furate... dar presupun ca le vinde la un pret f. bun.
Pe site-ul asta preturile sunt ceva mai scazute decat in magazine, dar nu chiar la jumatate... Asa ca daca dau 150-250 lei pe un parfum, cam ar trebui sa fiu sigura pe ce cumpar.
Evident, dupa discutia de pe mess, nici nu ma gandesc sa mai cumpar de la ei... Dar m-am cam enervat.
Si pot sa-mi imaginez cam ce povesti indruga unor oameni simpli despre cat de "originale" sunt produsele lor...

Dincolo de asta, am deschis topicul in ideea ca am putea discuta despre protectia marcii si despre elementele de siguranta ale unui produs original, adica despre cum deosebim originalul de un produs contrafacut.
Probabil ca cei mai multi se multumesc sa cumpere din magazine care au o anumita reputatie, despre care, in principiu, ar fi imposibil de crezut ca ar comercializa produse contrafacute.
Sau poate au mai fost tentati si altii, ca si mine, sa comande ceva pe net, pt. ca pretul e usor mai mic decat in magazine, si-atunci si-au pus sau nu problema de a se asigura ca produsul comandat e cel original.
Pareri? :)
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
simpla remarca ca livrarea se poate face "chiar" in fata unei parfumerii cam pune la indoiala cat sunt de originale :) de ce nu in fata unei tutungerii?:) nu pentru a da o oarecare credibilitate?
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
A. Ionut, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Site care vinde parfumuri false lechauve lechauve Sunt victor dobrescu din ploiesti. Am facut prostia sa comand pe site-ul aromamea.com un parfum la un pret mai mic decat in magazine. Dupa ce mi-a sosit prin ... (vezi toată discuția)
Etichetare produs importat EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie în următoarea problemă. Am cumpărat, pentru un cadou, un parfum (o marcă celebră) de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Retur parfum achizitionat online hinodenis hinodenis Buna seara, Imi puteti spune, va rog, daca in cazul parfumurilor achizitionate online politica de retur implica anumite conditii speciale? Pe site-ul de ... (vezi toată discuția)