avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... site care vinde parfumuri false
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

site care vinde parfumuri false

Sunt victor dobrescu din ploiesti. Am facut prostia sa comand pe site-ul aromamea.com un parfum la un pret mai mic decat in magazine. Dupa ce mi-a sosit prin curier, am constatat ca in ciuda firmei (chanel), in sticla era un lichid galbui al carui miros nu persista nici o jumatate de ora, iar nici vorba de factura. Sticla si ambalajul erau diferite fata de original. In momentul in care am vrut sa returnez produsul, in limita celor 14 zile permise de lege , am constatat ca era imposibil sa mai iei contact cu vanzatorul, desi pe site era si chat si contact mail, plus adresa lor de mail. Nimic nu functiona. Deci site fraudulos, publicitate inselatoare, imposibilitate de contactat vanzatorul si recuperat banii in termenul legal. Ce pot sa fac? tel.0743224455 email dovic77@gmail.com
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
lechauve, utilizator
Cel mai recent răspuns: lechauve , utilizator 20:52, 14 Decembrie 2018
Puteti face reclamatie la OPC dupa ce verificati parfumul pe unul din site-uri
www.checkcosmetics.net
www.checkfresh.com
siverificati seria ca sa aveti dovada .
Mirosul este irelevant

Pe internet parfumurile sunt mai ieftine fata de un magazin pentru ca nu platesc spatiu chirie si angajati si in primul rand pentru ca sunt mai vechi.
Riscul este mult mai mare ca intr-un magazin asa ca este bine sa cumparati doar de la cei mari si cunoscuti.
Eu personal cumpar doar din magazine.
Dacă aveți dovada chimică pentru fals puteți depune plângere penală si solicita daune.
Ca sa faci sesizare la anpc, ti se cere sa faci dovada ca ai contactat vanzatorul si ca ai factura. Ori eu de 10 zile nu pot sa-l contactez, deoarece toate legaturile lui de contact sunt false sau nu functioneaza. Este posibil ca intentionat sa blocheze orice contact timp de 14 zile, pentru a iesi din obligativitatea returnarii.
Cum pot avea dovada chimica decat prin trimiterea asa zisului parfum pt. analiza la un laborator specializat, ceea ce ma depaseste. Deocamdata dovezile mele sunt cutia si sticla care sunt diferite de original, lipsind si codul. (am cumparat un parfum original si pot face comparatia atat la sticla si cutie cat si la persistenta parfumului.)
De curiozitate, cat ati platit pe el?
O sa fie cam greu, daca nu imposibil, sa recuperati suma...
Totusi, nu strica o plangere la ANPC in care sa lasati si datele de contact ale firmei respective cu mentiunea ca dvs. nu puteti respecta termenele legale datorita faptului ca nu puteti lua legatura cu ei...

Alte discuții în legătură

Am vrut un parfum original de la un magazin cu renume si m-am ales cu un fake. Valentinablo Valentinablo Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu o sugestie(sfat)in urmatoarea problema. Acum 5 zile am achizitionat un parfum dintr-un magazin cu renume in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cumpărat de pe un site romanesc un parfum care ... Lorenna1256 Lorenna1256 Buna ziua. Am cumpărat de pe un site romanesc un parfum care între timp s a dovedit a fi fake. Nu am primit nici făctura iar nimeni nu îmi răspunde la ... (vezi toată discuția)
Expertiza privin calitatea unui parfum sorinaaaa sorinaaaa Buna ziua, De curand am cumparat un parfum contrafacut dintr-un magazin si drept urmare am facut reclamatie la ANPC. Din pacate nu mai am bonul si mi s-a ... (vezi toată discuția)