avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... expertiza privin calitatea unui parfum
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

expertiza privin calitatea unui parfum

Buna ziua,

De curand am cumparat un parfum contrafacut dintr-un magazin si drept urmare am facut reclamatie la ANPC. Din pacate nu mai am bonul si mi s-a recomandat de cei de la ANPC sa fac expertiza parfumului si dupa aceea sa ma intorc la ei cu rezultatul expertizei. Problema e ca nu stiu unde se face aceasta expertiza, la ce institutie. Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 3 Octombrie 2011
Trebuie sa faceti o expertiza merceologica , care reprezintă activitatea de cercetare, evaluare şi apreciere fundamentată multilateral de către unul sau mai mulţi experţi, a unor probleme controversate privind calitatea loturilor de produse, structura sortimentală sau starea lor cantitativă.

Potrivit legislaţiei în vigoare, expertizele extrajudiciare pot fi efectuate atât de către experţi judiciari, cât şi de către experţi extrajudiciari (care sunt atestaţi de către ministere sau alte instituţii centrale, potrivit domeniului lor de activitate).
si cum dovedesti ca parfumul este cumparat de la ei si nu ai venit tu cu unul din piata? este imposibil sa demonstrezi acest lucru, chiar si daca ai fi avut bon fiscal sau factura. el spune: i-am dat original, tu spui: mi-a dat replica. el vine cu dovada ca a achizitionat parfumul original de la importator, tu ce dovezi ai? niciuna.
daca ar achiziona un parfum original pretul la revanzare ar fi mai mare decat cel pe care l-a practicat ...
si daca este mai mare ce nu poate fi facatura?
bogdanmihai a scris:

si daca este mai mare ce nu poate fi facatura?

Nu cred ca trebuie sa fim mai catolici decat papa ... este de notorietate publica ca marfurile contrafacute nu sunt mai scumpe decat cele originale ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza merceologica.(de bunuri)...va rog ajutor florinroh florinroh Sunt student in anul III la Stiinte Economice si doresc sa va intreb poate stie cineva cine ma poate ajuta cu o expertiza merceologica (de bunuri) raportul ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)
Facturi falsificate. am descoperit ca fostul administrator a falsificat ... miriam_h miriam_h Buna ziua Am descoperit ca fostul administrator a falsificat niste facturi. In situatia in care acesta returneaza banii asociatiei, mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)