avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am vrut un parfum original de la un magazin cu renume ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am vrut un parfum original de la un magazin cu renume si m-am ales cu un fake.

Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu o sugestie(sfat)in urmatoarea problema.
Acum 5 zile am achizitionat un parfum dintr-un magazin cu renume in vanzarea cosmeticelor si parfumurilor,din incinta magazinului Unirea in valoare de 335 ron.
Problema este ca acest parfum nu este ceea ce am platit,mai exact este un fake.Folosesc acest parfum de cativa ani si imi dau seama de diferenta de esenta,acesta nu miroase mai mult de 2 ore....tinand cont ca este un parfum cu un miros puternic si pregnant.
Am vb cu cei din magazin dar nu vor sa solutioneze problema nicicum spunandu mi ca ei imi arata dovada de la furnizor ca parfumul este original .Aceasta dovada nu este pe fiecare produs independent(adica fiecare produs in parte cu seria de pe cutie) ci pe cantitate.De unde stiu eu ca acest prod este cel original de la furnizor si pur si simplu nu din alta parte..
Cum ii pot face sa imi schimbe produsul ,daca banii inapoi nu ii mai vad.
Desi am 2 copii mici si timpul limitat le-am propus sa ma duc cu parfumul sa il incerce si ei pt a se lamuri daca problema mea este reala sau nu..Culmea raspunsul a fost ca ma inteleg dar nu au ce sa imi faca , ei au actele de la furnizor ca produsele sunt autentice.
Mi-au sugerat sa fac reclamatie la organele competente,parfumul sa fie verificat in america la producator iar eu sa suport toate cheltuielile acestui demers.
Multumesc anticipat.


Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
Valentinablo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 08:22, 6 Iulie 2012
Aveti aici
[ link extern ]
niste sfaturi despre cum puteti deosebi fake-urile de originale.

Daca intre ele gasiti ceva care va convinge ca nu ati cumparat un produs original (al saptelea, cel cu testul comparativ mi se pare simplu de urmat) faceti reclamatie la Protectia Consumatorilor - ati vazut modelul de pe prima pagina a acestui subforum.

Nu prea stiu cum ar trebui facut cu parfumul, daca sa il trimiteti sau nu... Poate ar fi mai bine sa scrieti ca il veti prezenta la solicitarea dumnealor.
Pe langa sfaturile din articolul de pe link-ul oferit de Ares_3 trebuie sa mai tineti cont de faptul ca exista la noi o mica industrie a falsurilor bazata pe cumpararea din talcioc a sticlelor goale de parfum care vor fi umplute cu alcool si un pic de parfum original.
Cred ca asta ati patit dumneavoastra: cineva a inlocuit parfumul original cu o facatura.
Daca este vinovata firma va constata OPC-ul, verificand restul stocului, daca e vinovat un angajat al firmei este mai greu, mai ales daca respectivul a fost istet si a pus un singur fals in vanzare.
Pastrati chitanta de achizitie a parfumului ca dovada a locului de unde l-ati cumparat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)
Etichetare produs importat EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie în următoarea problemă. Am cumpărat, pentru un cadou, un parfum (o marcă celebră) de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Expertiza privin calitatea unui parfum sorinaaaa sorinaaaa Buna ziua, De curand am cumparat un parfum contrafacut dintr-un magazin si drept urmare am facut reclamatie la ANPC. Din pacate nu mai am bonul si mi s-a ... (vezi toată discuția)