avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de nastere de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de nastere de la angajator

buna ziua,
as dori sa stiu in cat timp trebiuie sa-mi dea banii(de la depunerea cereii)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
miha_ac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 20 Ianuarie 2010
Buna seara,
conform Contractului Colectiv la nivel national:"Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;"
miha_ac a scris:

buna ziua,
Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere , chiar daca angajatorul spune ca firma este pe pierdere ?

Potrivit CCMN, angajatorul va trebuie sa plateasca un salariu mediu pe unitate pentru nasterea fiecarui copil, mamei .
Legea nu conditioneaza acordarea acestui ajutor numai in cazul in care societatea are profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Legea 66,legea 51...prima de nastere bex4uu bex4uu Am si eu o intrebare... Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)