avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea 66,legea 51...prima de nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea 66,legea 51...prima de nastere

Am si eu o intrebare...
Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau legea 51?,sotul meu poate sa ia un salariu mediu si jumatate la nasterea mea,chiar daca lucreaza la privat?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 6 Ianuarie 2010
Conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National , sotul dvs. poate sa primeasca un ajutor pentru nasterea copilului , respectiv un salariu mediu pe unitate ,daca sotia nu lucreaza .
bex4uu a scris:

Am si eu o intrebare...
Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau legea 51?,sotul meu poate sa ia un salariu mediu si jumatate la nasterea mea,chiar daca lucreaza la privat?
Va multumesc frumos!

Potrivit art.51 lit.c din CCMN, in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere alexandru2007 alexandru2007 Daca in situatia nasterii unui copil mort,este constata nasterea si eliberat dovada de inhumare,mama mai benficiaza de drepturile prevazute in CCMN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere - invatamant - 2010 Adela_Potop Adela_Potop Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea ... (vezi toată discuția)
Salariu brut/mediu pe unitate la nastere adrianf adrianf Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: Sotia mea a nascut de curand.Inainte de nasterea copilului a lucrat ca si PFA.In ... (vezi toată discuția)