avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de nastere - invatamant - 2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de nastere - invatamant - 2010

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea 118/2010? Multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Adela_Potop , utilizator 09:42, 4 Decembrie 2010
La starea civila, unde ati inregistrat copilul va poate lamuri. Si ce are nasterea cu invatamantul? :O
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
lumi71, utilizator
lumi71 a scris:

La starea civila, unde ati inregistrat copilul va poate lamuri. Si ce are nasterea cu invatamantul? :O


Ce treaba are starea civila cu ajutorul de nastere? ... Acesta este acordat de catre angajator , in baza art.51 lit.c din CCMN
1. In Legea 118/2010 nu se stipuleaza nimic in legatura cu ajutorul acordat mamelor la nasterea unui copil si nu se abroga nimic din CCMUNN.
2. Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
...
Mulțumesc! Era vorba de ajutorul pentru nașterea fiecărui copil acordat de o unitate de învățământ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere acordata de angajator nseitan nseitan ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda? (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe economie acordat in caz de nastere conform contract munca colectiv ane.mary ane.mary Buna ziua, Eu sunt in concediu crestere copil si urmeaza sa nasc al doilea copil. Stiu ca contractul meu de munca cat timp sunt in CIC este suspendat. In ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere alexandru2007 alexandru2007 Daca in situatia nasterii unui copil mort,este constata nasterea si eliberat dovada de inhumare,mama mai benficiaza de drepturile prevazute in CCMN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)