avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu brut/mediu pe unitate la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu brut/mediu pe unitate la nastere

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
Sotia mea a nascut de curand.Inainte de nasterea copilului a lucrat ca si PFA.In acest moment are ceva probleme legate de suspendarea PFA-ului.Dupa ce va suspenda PFA-ul voi face o cerere eu la locul meu de munca pt acordarea acestui drept.Avand in vedere ca nu stiu cat va dura pana cand vom rezolva problemele legate de PFA-ul sotiei,as dori sa stiu care este termenul in care poate fi solicitat la locul meu de munca acest drept?Pana la urma este vorba de salariul meu brut sau salariu net pe unitate(cum se calculeaza acesta din urma?).

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 10 Aprilie 2010
CCMN in art.51 lit.c prevede ca, in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere - invatamant - 2010 Adela_Potop Adela_Potop Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea ... (vezi toată discuția)
Legea 66,legea 51...prima de nastere bex4uu bex4uu Am si eu o intrebare... Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau ... (vezi toată discuția)