avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Penal, civil, grăniţuire, distrugere de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Penal, civil, grăniţuire, distrugere de proprietate sau tulburare de posesie?

Bună ziua,

Vecinul meu foloseşte de ani de zile o parte din terenul meu, fără acordul sau permisiunea mea.
Deţine o magazie, al cărei colţ este construit pe terenul meu, pe care recent a extins-o şi mai mult. A construit parţial un pod, a făcut parcare, a îngropat un furtun şi multe altele, pe terenul meu.

Am discutat cu el despre grăniţuire şi a fost de acord. Acum un an a adus un topograf cu care, în lipsa mea, a trasat semne de hotar bazate pe coordonate inventate de el. Când am venit eu cu un topograf şi coordonate CF, şi l-am chemat să asiste, a sunat la 112.

Recent şi-a săpat cu un excavator 2 puţuri la el pe teren, şi încă unul la mine. Am făcut plângere la poliţie.

Îl voi trimite în judecată, şi voi avea nevoie de un avocat bun să mă reprezinte. Doresc să fac gard, să dărâme tot ce are construit la mine, şi să-mi plătească daune. Ambele imobile au CF-uri, hotarul fiind comun.

Care parte din proces este penală şi care civilă? Se poate acţiona în instanţă cu un singur proces, sau trebuie făcută grăniţuirea separat? Cum pot estima daunele? Este vorba de distrugere de proprietate sau tulburare de posesie, sau ambele? Ce se întâmplă cu distrugerile provocate în trecut, pe care nu le-am sesizat la timp organelor de poliţie — intră la tardive, sau se prescriu? Ce altceva ar trebui să mai ştiu?

Mulţumesc anticipat, şi aştept cu interes să continuăm procesul la judecătorie.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:03, 19 Septembrie 2022
O.plangere penala durează ani de zile pana se soluționează si nu aveti garantia cum, in civl granituire și revendicare rezolvați în 2,3 ani cu tot cu calea de atacAngajati un av din zona dvs,o sa fie realizate expertize etc..
O.plangere penala durează ani de zile pana se soluționează si nu aveti garantia cum, in civl granituire și revendicare rezolvați în 2,3 ani cu tot cu calea de atacAngajati un av din zona dvs,o sa fie realizate expertize etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă scriu în numele mamei mele care are o problemă ... TecarMariaDomnica TecarMariaDomnica Bună ziua. Vă scriu în numele mamei mele care are o problemă cu un vecin. Mama are un teren, la 3 case de casa ei. Pe acel teren e mormântul tatălui ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Vecinii nu sunt de acord sa fac masuratorile topografice tepes1 tepes1 Am cumpărat o proprietate si am descoperit ca vecinii au mutat ilegal granita proprietatii inainte ca eu sa cumpar proprietatea. Acum doresc sa chem o ... (vezi toată discuția)