avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Astazi am fost la un interviu pentru un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Astazi am fost la un interviu pentru un post de manager, ...

Buna seara. Astazi am fost la un interviu pentru un post de manager, iar firma respectiva m-a acceptat. Mi s-a dat sa semnez un precontract in care era specificata functia pe care o voi avea, perioada etc. Mi s a spus ca voi primii contractul la interval de o saptamana dupa angajare. Doresc sa aflu daca practica aceasta este legala si daca voi incepe colaborarea cu ei semnand acel precontract sau angajatorul poate renunta ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 20 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista reglementata situatia incheierii unui antecontract de munca.

Se poate incheia direct c.i.m. .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cornel Vasile a scris:

Nu exista reglementata situatia incheierii unui antecontract de munca.

(...)

Cred că - deși nu este reglementată - încheierea unui precontract este necesară pentru a justifica prezența unei persoane într-un loc care poate fi viitorul loc de muncă.

Sunt situații când este bine să ai grijă. Acesta este unul dintre acestea. Doamne ferește să te prindă ITM cu un om pentru care să nu ai justificare.
Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

Modalitatile in care urmeaza sa se realizeze verificarea prealabila sunt stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil, in statutul de personal - profesional sau disciplinar - si in regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba de o zi AnaMaria08M AnaMaria08M Buna, Revin cu o intrebare pentru ca se pare ca ma confrunt iar cu o situatie dubioasa. Dupa un interviu la o firma de recrutare si un interviu la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am dat o proba de lucru de 2 zile la un centru de ... B. Denisa B. Denisa Bună ziua. Am dat o proba de lucru de 2 zile la un centru de copii cu dizabilități. La interviu mi sa spus ca proba se plătește dar după cele 2 zile ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca Ionel30 Ionel30 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca in afara de contractul de munca sau contractul de colaborare(PFA-SRL) mai exista alta forma care sa justifice prezenta ... (vezi toată discuția)