avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat calitate de mostenitor

Buna seara! Mi-a decedat un frate , anterior decesului a avut un accident auto care nu are legatura cu decesul. Acum exista un proces pentru daune materiale și trebuie la dosar un certificat calitate de mostenitor. Ce documente imi trebuie?trebuie sa fim toti mostenitorii?? Sau pot merge eu cu toate documentele la Notar? Imi trebui pentru a atesta numarul calitatea si gradul de rudenie al mostenitorilor,urmand spoi sa facem succesiunea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doruluk , utilizator 11:27, 21 Septembrie 2022
Buna ziua,

Odată ce a decedat fratele dvs. dosarul a fost suspendat pentru a se introduce in cauza moștenitorii.

Pentru a interveni in cauza, mergeți la notar și solicitați certificatul de calitate de Moștenitor (nu certificat de Moștenitor ci certificat de calitate de Moștenitor), ulterior intrați in litigiu pentru a reprezenta interesele partii.

Cu stima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! Vroiam sa stiu daca pot face eu acest lucru, fara prezenta celorlalți mostenitori? Am strâns toate actele de stare civila de la toti in copii xerox.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va prezentați la notar sau sa interveniti in instanța? In principiu, in ambele situații puteți proceda de unul singur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti.
Pentru eliberarea certificatului de calitate de mostenitor, trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e obligatoriu sa fie prezenti toti mostenitorii. se depune cererea, se identifica in cerere mostenitorii prezumtivi si notarul va efectua demersuri, vedeti art. 104 alin. 3 din Legea notarilor publici.

raluk0207 a scris:

Nu puteti.
Pentru eliberarea certificatului de calitate de mostenitor, trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Detalii despre succesiune ndm76 ndm76 Poate cineva sa-mi explice mai detaliat despre succesiune? Am citit ca, \\\"succesiunea se deschide prin moarte\\\"! Cine deschide aceasta succesiune? Cazul ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor adita100a adita100a cum se obtine un certificat de mostenitor,ce acte trebuie,si de unde se procura (vezi toată discuția)