pentru sistemul sanitar-care este salariul de baza care va sta la calculul garzilor la medici pe luna ianuarie 2010?
dar pentru calculul sambetelor si duminicilor la asistentii medicali , sau la personalul care lucreaza in ture , care este salariul de baza ?pana in dec 2009 salariul de baza la garzi era salariul de medic plus salariul de merit . in noua lege , salar de baza reprezinta cu totul altceva.in conditiile in care lg. 330/2009 abroga ord 115/2004 in care sunt grilele de salarizare ale medicilor.#-o#-o#-o
multumesc tare mult
Pt sistemul sanitar salariul de baza va fi format din: salariul functiei+ spor vechime+spor preventie+ cele 2 prime de stabilitate anuale(adica daca aveti salar de 1000 stabilitatea va fi 2000 pe an si se va imparti la 12 si rezultatul se adauga lunar la salariul de baza)+salariul de merit(asta va fi temporar pana trece perioada de acordare)=baza . La care se vor adauga celelalte sporuri specifice. Din cate stiu de la liderul de sindicat de la Federatia aAmbulanta, guvernul lucreaza la o ordonanta prin care sa se plateasca sarbatorile dublu si prin care se excepteaza serviciile de urgenta prespitaliceasca de obligativitatea acordarii doar unui procent de 30% sporuri. La ambulanta BH sporurile reprezinta 65% din salarii. S-au efectuat 43000 de ore suplimentare in 2009 si s-au platit 29000, daca nu vor face ceva in privinta asta risca o greva mare de tot, MAI ALES CA SERVICIILE DE URGENTA PRESPITALICEASCA SE AUTOFINANTEAZA !!!! Stiu sigur ca sporul de 50-100% se acorda ,cel de tura 15% , conditii grele,si altele specifice ! A sosit ieri(18.01.2010) o adresa de la Ministerul muncii si Min Finantelor care specifica clar ce sporuri se acorda ! din acea adresa v-am spus si eu acum ! Sa asteptam luna februarie si precis apare ceva ordonanta care sa reglementeze sistemul sanitar !