avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari refuza sa-mi ofere dreptul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari refuza sa-mi ofere dreptul la cota indiviza ...

Buna seara
Asociatia de Proprietari refuza sa-mi ofere dreptul la cota indiviza pe motiv ca in actul de proprietate pe care il detin pentru spatiul cu alta destinatie situat la subsolul blocului este specificata doar cota indiviza pe teren.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez sa-i determin sa-mi dea dreptul si la cota indiviza a spatiului din bloc.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
s.sttefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.sttefan , utilizator 17:08, 22 Septembrie 2022
Cota parte indiviza, conform legii reprezinta cota parte din proprietatea comuna care revine fiecarei proprietati individuale.
In actul de vanzare cumparare, alaturi de suprafata apartamentului achizitionat, suprafata de teren ce revine acestuia, apare si cota parte indiviza. care se calculeaza ca procent din suprafata totala utila a imobilului.de locuit in comun
Asociatia de proprietari nu are temei legal sa refuze sa va ofere dreptul la cota indiviza ,pentru care lunar achitati cote parti
L nr 196/2018
art 2 l) cotă-parte indiviză - cota-parte de proprietate comună forţată, exprimată procentual, care îi revine fiecărui proprietar individual şi este calculată ca raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi suma suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale din condominiu. Suma cotelor-părţi indivize trebuie să fie egală cu 100%; în caz contrar, acestea trebuie recalculate prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, conform suprafeţelor utile;

Am scris destul de clar.
În actul de proprietate, este specificata doar cota indiviza pe teren, NU si pe spatiile cu destinatie comuna.
Am scris româneste.
Din acest motiv intreb ce pot face in aceasta situatie in care legea la care faceti referire spune clar ca proprietarii spatiilor din condomeniu, indiferent de destinatia lor, au acces neconditionat la spatiile de folosinta comuna.
Nici macar nu ati citit ce am scris sau nu vreau sa cred ca nu intelegeti limba romana...

ynocentta a scris:

Cota parte indiviza, conform legii reprezinta cota parte din proprietatea comuna care revine fiecarei proprietati individuale.
In actul de vanzare cumparare, alaturi de suprafata apartamentului achizitionat, suprafata de teren ce revine acestuia, apare si cota parte indiviza. care se calculeaza ca procent din suprafata totala utila a imobilului.de locuit in comun
Asociatia de proprietari nu are temei legal sa refuze sa va ofere dreptul la cota indiviza ,pentru care lunar achitati cote parti
L nr 196/2018
art 2 l) cotă-parte indiviză - cota-parte de proprietate comună forţată, exprimată procentual, care îi revine fiecărui proprietar individual şi este calculată ca raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi suma suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale din condominiu. Suma cotelor-părţi indivize trebuie să fie egală cu 100%; în caz contrar, acestea trebuie recalculate prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, conform suprafeţelor utile;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari s.sttefan s.sttefan Buna ziua Detin un garaj la subsolul unui bloc. Vă rog să-mi spuneti daca conform Legii 196 din 2018, art. 35 pct. 1, acest garaj face parte din condomeniu ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)