avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt pensionar grad 2 de invaliditate , mi se opreste ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt pensionar grad 2 de invaliditate , mi se opreste CASS. Daca ...

Sunt pensionar grad 2 de invaliditate , mi se opreste CASS. Daca inchiriez o proprietate , se va plati un CASS cumulat,sau ramane acelasi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ciupop , utilizator 18:01, 23 Septembrie 2022
Din pensie NU vi se opreste CASS , pensionarii ( toti ) sunt asigurati la sanatate fara plata vreunei contributii . Se retine doar impozitul de 10% pentru suma care depaseste 2000 lei si - daca exista - popriri pe pensie , altceva nimic .
Stimate/stimata CHKa, sesizati diferenta dintre ce afirm si ce intreb? Ati dat dovada de analfabetism functional si n-ar trebui sa mai aveti dreptul sa raspundeti la nici o intrebare.
Daca nu va e de folos ceea ce v-am spus , sunteti liber sa ignorati . Dreptul de a raspunde la o intrebare - raspuns bun sau prost - il am din regulamentul forumului , daca respect conditiile acestuia . Incercati sa nu catalogati pe nimeni , chiar daca - in opinia dvs. - este un analfabet functional , e posibil sa nu fiti in masura sa o faceti . Din postul dvs. “ Sunt pensionar grad 2 de invaliditate , mi se opreste CASS “ , dvs. ce intelegeti ? De contributii la venitul din chirii eu nu am spus nimic pentru ca nu stiu , va va raspunde - probabil - un consultant fiscal . Dar din pensii STIU , nu vi se opreste nimic pentru asigurarea de sanatate . Daca porniti de la premise gresite , nici concluziile nu pot fi decat gresite .
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ciupop
Se va plati CASS pentru venitul din inchiriere daca, cumulat sau nu cu alte venituri extrasalariale ce se declara in declaratia unica, depasesc 12 salarii minime.
Multumesc elenazan.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
ciupop, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există vreo cale de atac? ludo ludo Bună ziua, Am primit azi talonul de pensie cu noua contribuție la CASS. Mi se pare discriminatoriu deoarece nu mi s-au modificat și beneficiile de asigurat ... (vezi toată discuția)
Contributi pfa tomageta tomageta pfa cod caen 6920 ,pensionar de invaliditate,plateste contributiile sociale? (vezi toată discuția)
Pensionat medical gradul ii, plata asigurari sanatate pentru cedare folosinta bunuri LianaLiana2013 LianaLiana2013 Buna ziua, Sint pensionata medical gradul II de invaliditate si am o pensie de 600 lei. Am o garsoniera pe care o inchiriez de mai multi ani,cu contract de ... (vezi toată discuția)