avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutorul de somaj

In martie 2009 am intrat in somaj, cu cotizatie la buget de 4ani si 8 luni, din 1 iunie pana la 30 noiembrie 2009 am fost angajata pe perioada determinata, apoi am revenit la somaj. Imi puteti spune cand mi se termina ajutorul de somaj? Acum am cotizatie la buget de 5 ani si 2 luni. Doamna de la vize mi-a spus azi ca mai am 2 luni de ajutor de somaj, iar dupa calculele mele trebuie sa am mai mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:16, 19 Ianuarie 2010
Art. 39. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Pentru cei intrati in somaj in 2009 se mai aduga 3 luni conform OUG 28/2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada primire somaj dorinv dorinv Buna ziua. Va rog luminati-ma... O persoana cu 9 ani vechime depune dosarul de somaj in mai 2010. I se spune ca beneficiaza de 12 luni plata indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj dupa concediu crestere copil nicoletagrosariu nicoletagrosariu Buna ziua. sunt angajata din sept 2007, pe per nedeterminata, full-time. din noiembrie 2009 am intrat in conceiud prenatal , ulterior in ccc pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)