avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi financiare - indemnizație creștere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi financiare - indemnizație creștere copil nou nascut

Buna ziua,

Îmi puteți scrie va rog, ce drepturi financiare am in România in următoarea situație : mam mutat dintr-un spațiu UE in România! Acolo nu am fost angajata niciodată dar am avut firma de curățenie ! Sotul a rămas in străinătate sa muncească , eu cu fetița minora ne-am reîntors in România, in luna Februarie 2023 urmează sa avem un nou nascut ! Din cate am studiat nu am dreptul la indemnizație creștere copil pentru ca eu am lucrat cu firma - știam ca dacă ma reîntorc in România și lucrez 3-4 luni se cumulează cu perioada lucrata in străinătate și voi primi 2 ani indemnizație creștere copil dar se pare ca acest lucru este valabil in cazul meu, doar dacă as fi fost angajata ! Este adevărat acest lucru , nu pot plăti nimic ca sa primesc ceva banii pentru creștere copil ? Dacă nu primesc nici un ban, pot aplica pentru alt fel de ajutor creștere copil ( și dacă este ceva minim este de ajutor) ? Voi putea lua alocatia copilului timp de 2 ani ? Pot aplica pentru cei 2000 RON care ii iau mamele cu venituri mici sau cele minore imediat după nașterea copilului ( trusoul noului nascut) având in vedere ca soțul lucrează in străinătate ?

Va mulțumesc anticipat pentru orice sfat

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
IULIA-IULIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:21, 24 Septembrie 2022
Plata contributiilor nu va ajuta la indemnizatia pentru CCC, în schimb veti.putea beneficia doar de alocația de stat .
Mulțumesc pentru răspuns !

Alocatia de stat înseamnă 600 RON ( care este in prezent dar va suferi modificări in 2023 ) ?
Nu putem ghici cât va fi alocați pentru nou-năcut în 2023. Urmării stirile din presă.
Mai este până în ianuarie 2023. Până atunci se pot întâmpla multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)
Daca nasc in strainatate, mai am dreptul la prima de nastere si la indemnizatia de crestere copil? allison allison Buna ziua. Am cateva nelamuriri. As dori sa merg sa nasc in strainatate. In acest caz, certificatul de nastere va fi emis de primaria orasului in care voi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Bogdan2009 Bogdan2009 Sotia mea urmeaza sa nasca la finalul lunii iulie inceputul lunii august. Lucreaza de 3 ani la aceeasi institutie cu contract cu norma intreaga pe perioada ... (vezi toată discuția)