Îmi puteți scrie va rog, ce drepturi financiare am in România in următoarea situație : mam mutat dintr-un spațiu UE in România! Acolo nu am fost angajata niciodată dar am avut firma de curățenie ! Sotul a rămas in străinătate sa muncească , eu cu fetița minora ne-am reîntors in România, in luna Februarie 2023 urmează sa avem un nou nascut ! Din cate am studiat nu am dreptul la indemnizație creștere copil pentru ca eu am lucrat cu firma - știam ca dacă ma reîntorc in România și lucrez 3-4 luni se cumulează cu perioada lucrata in străinătate și voi primi 2 ani indemnizație creștere copil dar se pare ca acest lucru este valabil in cazul meu, doar dacă as fi fost angajata ! Este adevărat acest lucru , nu pot plăti nimic ca sa primesc ceva banii pentru creștere copil ? Dacă nu primesc nici un ban, pot aplica pentru alt fel de ajutor creștere copil ( și dacă este ceva minim este de ajutor) ? Voi putea lua alocatia copilului timp de 2 ani ? Pot aplica pentru cei 2000 RON care ii iau mamele cu venituri mici sau cele minore imediat după nașterea copilului ( trusoul noului nascut) având in vedere ca soțul lucrează in străinătate ?
Nu putem ghici cât va fi alocați pentru nou-năcut în 2023. Urmării stirile din presă.
Mai este până în ianuarie 2023. Până atunci se pot întâmpla multe.