avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... camere de supraveghere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

camere de supraveghere

buna seara,o intrebare,este legal ca un restaurant sa aiba camere de supraveghere [mascate] fara o informare prealabila a clientilor? ce risca patronul in cazul unei reclamatii si unde as putea sa o fac? multumesc
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 09:48, 21 Ianuarie 2010
Fiind local public nu ar prea avea ce pati.
dar nu trebuia sa auba un anunt gen poate i-mi fura pinul de la card..... si de ce le tin mascate?
Potrivit art.12 din legea nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, operatorii/persoanele care utilizeaza camere de supraveghere video trebuie sa informeze persoanele vizate a caror imagine se prelucreaza printr-o pictograma, anunt, afis,etc.
In acest sens puteti face plangere la AUTORITATEA NAŢIONALÃ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRÃRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL. :coffee:
multumesc,ma gandeam eu ca nu este in regula
Buna seara,

art.12 din L677/2001 spune cu totul altceva, iar interpretarea textului facuta de mikcez este, cel putin din punctul meu de vedere gresita deoarece se refera la dreptul detinatorului de informatii cu caracter personal (video in acest caz) de a le nu le folosi fara acceptul persoanei vizate. Nu cred ca iar conveni cuiva sa i se foloseasca imaginea in vreo pictograma, reclama, afis, anunt etc.
Dealtfel actele juridice ce privesc sistemele de securitate (sistemul de supravheghere video fiind un astfel de sistem) sunt L333/2003 cu normele de aplicare hg 1010/2004 si L9/2007.
Un sistem de supraveghere amplasat intr-un loc public necesita intocmirea unui proiect tehnic avizat de politie si care este dealtel secret pentru a nu se cunoaste detalii si a se putea interveni asupra sistemului de catre persoane neavizate in scopul de a face sistemul nefunctional. Asa ca ....faptul ca nu e scris la usa de la intrare unde sunt amplasate camerele n-ar trebui sa te mire!
Si ce intelegi tu prin camere ascunse? Poate ca nu-s cat roata carului? Sunt acuma camere si in pixuri, cat un nasture si in senzorii de la alarma....Daca sunt asa de ascunse cum de s-a aflat de ele?
Persoanele din firmele specializate care intocmesc proiectele tehnice de care s-a facut vorbire mai sus, au studii de specialitate, obtin un aviz de la politie si de la SRI tocmai fiindca au cunostinta despre structura sistemelor !!!

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Avertizare supraveghere video Penny80 Penny80 Vorbim doar de domeniul privat. Curtea personala. Sunt obligat de lege (care?) sa avertizez prin stickere/afise ca proprietatea mea este supravegheata video? ... (vezi toată discuția)
Legal - sistem supraveghere video firma, accesul directorului prin telefon mi_prejmer_sc mi_prejmer_sc Siguranta la locul de munca inseamna si supraveghere video. Dar in ce lege pot gasi : managerul institutiei are \\"voie\\" sa aiba acces permanent,prin soft ... (vezi toată discuția)