avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Servicii prestate în RO facturate de SRL din HU ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Servicii prestate în RO facturate de SRL din HU către fundație din HU

Bună tuturor!
Am următoarea speță: SRL din Ungaria factura servicii de restaurare efectuate la Alba Iulia către o fundație tot din Ungaria. Aceste cf regulilor din HU erau facturate fără TVA (27%). Aceste lucrări au fost efectuate din 2019 până în 2021 în fiecare an. Perioada petrecută în RO pentru efectuarea serviciilor era de maxim 3 luni.
Acum auditorul spune că nu s-a procedat corect referitor la tratamentul TVA și statul maghiar vrea să recupereze TVA aferent acestor servicii. Care ar fi fost tratamentul corect? Se mai poate declara TVA retroactiv sau cum ar trebui procedat în această situație?
Mulțumesc în avans.

Alte discuții în legătură

Contract de vz cump intre 2 firme (tva) romanesti, livrare in alt stat membru mmsava mmsava Buna ziua, Am urmatoarea speta: S-a incheiat un contract de vanzare cumparare de bunuri intre 2 firme platitoare de tva(RO). Furnizorul achizitioneaza ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din ungaria in 2011??? BogdanBura BogdanBura Buna ziua. Suntem o firma din Romania, care doreste sa achizitioneze din Ungaria un mic utilaj pentru executare de lucrari speciale in constructii. Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii transport autostrada in ungaria, facturare cu sau fara tva? nico_mirea nico_mirea Un SRL cu sediu social si cod de inregistrare in scopuri de TVA semneaza un contract de prestari servicii de transport (pamant rezultat din excavatii), pentru ... (vezi toată discuția)