avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA din Ungaria in 2011???
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA din Ungaria in 2011???

Buna ziua. Suntem o firma din Romania, care doreste sa achizitioneze din Ungaria un mic utilaj pentru executare de lucrari speciale in constructii. Am dorii sa stim prin bunavointa dumnevoastra, daca in 2011 se mai poate recupera TVA-ul la produsele cumparate din Ungaria.Imi aduc aminte ca acum multi ani parca iti stampila ceva la vama si te intorceai inapoi la firma de unde ai cumparat si iti dadeau TVA-ul inapoi (ceva de genul). Poate s-a mai vorbit despre asta pe aici dar nu am gasit nimic care sa imi satisfaca pe deplin intrebarea. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 13:27, 14 Martie 2011
"Ceva de genul" procedurii explicate de dvoastra nu a existat niciodata cind este vorba de achizitii efectuate de o soc com. Numai in cazul in care cumparatorul era pers fizica se proceda intr-un mod asemanator inainte de aderarea Ro la UE.

O firma platitoare de tva din Ro se inregistreaza in Reg operatorilor intracomunitari inainte de efectuarea achizitiei, comunica codul de identificare fiscala vinzatorului din Hu si primeste o factura fara tva. In Romania efectueaza taxare inversa si declara operatiunea in decl 390 si 300.

Daca sinteti neplatitor de tva in Ro reveniti cu mesaj pt a obtine detalii referitoare la particularitatile unui astfel de caz.
am sa completez eu cele mentionate foarte bine de d-na simona, daca imi permiteti....

daca sunteti neplatitori de tva in romania, aveti urmatoarele posibilitati:
1. utilajul are o valoare mai mica de 10.000 euro (34.000 lei)
a) furnizorul va elibera o factura cu tva unguresc, adica 25%
sau
b) solicitati inregistrarea prin optiune in scopuri tva intracomunitar si inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, comunicati codul tva primit furnizorului, acesta va elibera o factura fara tva, iar dvs. veti plati tva in romania, 24%, prin depunerea decontului special de taxa 301, pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care are loc achizitia si de asemenea depuneti decl. 390 pana pe data de 15 a lunii urmatoare

2.ultilajul are o valoare mai mare de 10.000 euro (34.000) - > sunteti obligat sa parcurgeti etapele de la pct. 1, lit. b)

succes!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)