avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie clauze abuzive. Buna ziua, Intr-un dosar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie clauze abuzive. Buna ziua, Intr-un dosar executional ...

Contestatie clauze abuzive.
Buna ziua,
Intr-un dosar executional pe rol pentru un titlu constand in credit bancar, cum se pot elimina clauzele abuzive din contract:
1.prin contestatie la titlu si L.193/2000?
2.prin actiune in constatare si L.193/2000?
3.direct prin L.193/2000?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: emilAAA , utilizator 18:59, 27 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Prin contestatie la executare in cadrul căreia se invoca lipsa caracterului cert lichid și exigibil al creanței ca urmare a clauzelor abuzive incluse in contract, cu solicitarea de constatare a caracterului abuziv al acestora.
Buna ziua,
Multumesc doamna Oancea, dsr contestatia la executare are termen de 15 zile iar aici e vorba de un dosar executional pe rol. cu poprire. Ce tip de contestatie pot sa fac sa fie in termen?
Buna ziua,

Dacă nu ați formulat contestatie la executare in termen, formulați acțiune de drept comun, in constatare.

Cu stima.
Buna seara,
Multumesc. Cred ca asa ar trebui, instanta constata ca exista clauze abuzive si prin L.193/2000 sa cer eliminarea lor din dosarul executional.
Se solicita eliminarea clauzelor din contract și restituirea sumelor de bani achitate in baza clauzelor abuzive.

Va recomand sa luați legatura cu un avocat in vederea pregătirii actiunii fiindcă sunt multe aspecte de analizat având in vedere ca exista deja o executare silită pe rol, aceste litigii sunt destul de complexe și necesita un probatoriu amplu și adecvat.

Alte discuții în legătură

Pot depune acțiune în constatare? Chestiuta Chestiuta Bună ziua. Am avut un contract de credit care a fost executat silit în martie 2019. Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa și în apel în ... (vezi toată discuția)
Executari silite carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care am primit o hotarare de executare silita si au trecut mai mult de 15 zile ma mai pot indrepta impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot cere nulitate contract sau doar anulare executare silita? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am depus o contestatie la executere silita, dar studiind mai bine actele, am constatat ca in contractul de credit exista 2 valori diferite ale DAE ... (vezi toată discuția)