avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare tuturor! Am primit prin donatie o casa de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare tuturor! Am primit prin donatie o casa de la parinti,eu ...

Salutare tuturor!
Am primit prin donatie o casa de la parinti,eu fiind singurul copil. Tatal a decedat,iar mama nu face față cu achitarea unui credit de nevoi personale obtinut in Norvegia in valoare de 7000€. A revenit in țară definitiv si locuieste cu mine.Nu are alte proprietati pe numele ei,doar o masina. Intrebarea mea este: In caz de o executare silita pe viitor in Romania,poate fi anulat actul de donatie spre mine si astfel executata silit casa pentru o datorie a ei?
Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:37, 27 Septembrie 2022
Teoretic vorbind, donația poate fi anulată la cererea creditorului, dacă a fost făcută cu scopul de a prejudicia creditorul.

Dar 7000 de euro nu-i o sumă atât de mare încât să vă pierdeți casa. Eventual se poate negocia pentru un angajament de plată eșalonată.

Creditorul este totuși în Norvegia, deci deocamdată nu vă faceți astfel de griji.

Numai dacă află că debitorul este în România și cesionează creanța către o firmă de recuperări creanțe.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2018 locuiam in norvegia si am solicitat acolo un credit ... Leyla2016 Leyla2016 Buna ziua, In 2018,locuiam in Norvegia si am solicitat acolo un credit de nevoi personale online, (pe numele meu,nu al sotului ),in valoare de 8000€ (pe o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2018 locuiam in norvegia si am solicitat acolo ... Anita41 Anita41 Buna ziua, In 2018,locuiam in Norvegia si am solicitat acolo un credit de nevoi personale online, (pe numele meu,nu al sotului ),in valoare de 8000€ (pe o ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)