avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am rămas însărcinată in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am rămas însărcinată in timpul divorțului. Tatăl ...

Buna ziua! Am rămas însărcinată in timpul divorțului. Tatăl copilului nu este fostul soț. După procesul de tăgada paternității copilul a rămas pe numele meu, nume obținut după căsătorie. Divorțul nu este finalizat nici acum. Întrebarea mea este dacă, după finalizarea divorțului și revenirea mea la numele de dinaintea căsătoriei exista vreo posibilitate ca și pe certificatul copilului sa apăra la rubrica MAMA numele meu de dinaintea căsătorie.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:19, 28 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pe certificat va ramane numele dvs de la data nasterii si eliberarii certificatului, indiferent de cate ori va veti mai schimba numele ulterior.

In plus, copilul fiind conceput in timpul casatoriei va avea ca atat pe inca actualul dvs sot si doar printr un proces de tagada a paternitatii veti putea sa il scoateti din certificat si - in functie de situatie - sa il recunoasca tatal biologic sau sa il lasati fara niciun nume trecut la rubrica tatalui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
s-a rezolvat cu tagada, au trecut deja prin proces, dar numele copilului la rubrica mama, va fi tot ala pe care il aveati la data nasterii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de naștere byabla byabla Buna ziua. Am fost căsătorită din 28.07.2012-25.02.2016, când s-a pronunțat divorțul. În martie 2016 am primit înștiințarea de finalizare divorț si ... (vezi toată discuția)