avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ...

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele necesare si de fiecare data mi se raspunde ca nu primesc la niciun centru deoarece nu mai sunt locuri sau ca nu primesc cu acest diagnostic.
Mentionez ca acum 1 luna a sarit de la etajul 1 si are ambele picioare fracturate, am 60 ani cu probleme cardiace, epuizata fizic si psihic si nu mai am nici o ruda in viata care sa ma ajute si sa ma sustina. Ce este de facut deoarece asistenta sociala nu ma ajuta cu nimic si sunt intr-o situatie disperata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 10 Noiembrie 2022
Multumesc pentru raspuns, eu totusi cred ca este mai potrivit la o casa familiara din judet deoarece nu este agresiv, nu strica nimic doar opozitionist ca sa-l pot vizita si lua acasa din cand in cand, sunt centre speciale pentru autisti in orase mari cum ar fi Timisoara, Bucuresti si Brasov unde sunt bine ingrijiti dar nu stiu daca mai sunt locuri, daca il duc intr-un spital de psihiatrie nu prea sunt sanse de supravietuire.
Da, e mult mai bine să-l internați în centre speciale pentru asftel de bolnavi.
Vă doresc succes să-i găsiți un loc liber, și să aveți multă răbdare.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau să vă spun că aveți o imagine greșită despre sanatoriile de psihiatrie.
Vă spun cu toată sinceritatea, că internații la sanatoriile de psihiatrie, au condiții mai bune ca acasă în familie, mâncarea e bună și în plus beneficiază de ergoterapie care le îmbunatățește starea de sănătate.

Eu vă sugerez să-l internați la un sanatoriu de psihiatrie unde condițiile sunt foarte bune, măcar pâna îi găsiți o altă locație.
Eu vă vreau binele, dar dvs procedați cum doriți.

E un mit că la sanatoriile de psihiatrie stau nebuni.
Vă garantez că sunt mult mai NEBUNI cei neinternați care se plimbă liberi printre noi.

La sanatoriile de psihiatrie locuiesc bolnavi psihici, dar nu nebuni, nebunii se plimbă liberi pe străzi și comit infracțiuni, comit crime.......

M-a impresionat foarte mult suferința dumneavoastră, si de asta am insistat să vă ajut.

Vă repet, că nu trebuie să-l țineți definitiv internat la sanatoriu, dar măcar temporar până îi găsiți un centru special pentru boala lui.

Poate stă internat maxim 3 luni, condițiile sunt ca în spital, dar mâncarea e foarte buna și beneficiază acolo de psihoterapie și ergoterapie, care îi îmbunatățesc starea de sănătate.

Eu locuiesc în banat și cunosc astfel de cazuri, și deci vorbesc în cunostința de cauză cu intenția să vă ajut.

Va recomand SPITALUL SANATORIU de psihiatrie GĂTAIA. din județul TIMIȘ.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Urmaresc toate forumurile despre autism din tara si strainatate, sunt in contact cu parinti din tara care sunt in acceasi situatie, in orase mari sunt centre de zi pentru adolescenti si adulti cu autism, centre private cu oameni instruiti de terapeuti din strainatate unde beneficiarii au multe activitati si socializeaza, in judetul Vaslui nu este nimic desi au fost alocate multe fonduri europene pentru dezinstitutionalizare si construirea unor case familiare, nu mai spun de specialisti.
Am revenit cu aceeasi problema, baiatul nu este primit la niciun centru din judetul Vaslui pe motiv ca nu sunt locuri, am chemat salvarea si pompierii deoarece este imobilizat o perioada si l-am internat la sectia de psihiatrie din localitate, are 10 zile de cand l-am internat, azi m-a sunat asistentul social a spitalului sa vin sa-l iau ca nu mai poate sa-l tina, la alte spitale pentru cronici nu sunt locuri, nu stiu ce sa fac, mi-a spus ca daca nu vin sa-l iau anunta politia. Ex. sotul meu care locuieste in Iasi poate fi obligat sa-l externeze si sa-l ia la el acasa deoarece eu nu mai fac fata din motive de sanatate?

Alte discuții în legătură

Caz social, protectia copilului nu a luat copilul dianafc32 dianafc32 Buna ziua, cunosc cazul unei fetite care are un usor retard si face convulsii, a crescut mai mult in spital, parintii o aduc acasa doar ptr alocatie apoi o duc ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Internare psihiatriei definitiv buna ziua. Întrebarea mea este ... papacostas papacostas Internare psihiatriei definitiv Buna ziua. Întrebarea mea este următoarea: Cum poate fi internata definitiv la un cămin spital psihiatriei o bolnava ... (vezi toată discuția)