avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, In 2018 locuiam in Norvegia si am solicitat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, In 2018 locuiam in Norvegia si am solicitat acolo ...

Buna ziua,
In 2018,locuiam in Norvegia si am solicitat acolo un credit de nevoi personale online, (pe numele meu,nu al sotului ),in valoare de 8000€ (pe o perioada de 3 ani).Am achitat ratele lunare pana in 2019 cand,in urma divortului,am hotarat sa revin in țară definitiv,impreuna cu fiica mea in varsta de 7 ani,ramasa in custodie mie. Odata ajunsa in Romania,am achizitionat o casa modesta la țară ( la valoarea ei de atunci,10.000€),unde locuiesc in prezent cu fetita.
In luna august ( anul curent),am primit prima notificare ( la adresa imobilului din Romania), de la o firma de recuperari creante din Norvegia,in care mi se solicita sa achit suma totala a creditului + dobanzile aferente ( s-a ajuns la un total de 11.000€ ). In caz de neplata, spun ca vor cesiona datoria spre o firma de recuperari creante din Romania.
Problema este ca nu dispun de bani pentru achitarea sumei,abia ma descurc de la o luna la alta,dintr-un salariu minim pe economie :((
Stresul meu cel mare ( nu ma lasa sa dorm nici noaptea) este ca, se poate ajunge sa-mi fie executata silit căsuța si sa ma trezesc cu fetita in strada.
Intrebarea mea este: Avand in vedere ca,problema datoriei nu se desfășoară momentan pe teritoriul Romaniei ( inca nu e cesionata spre nici o firma de recuperari aici), daca doresc sa vand casa,o pot face? Sau daca as opta pentru donatie catre fiica mea,ar schimba cu ceva situatia? Sau ce alte optiuni legale as avea pentru a evita pierderea casei?
Va rog din suflet,indrumati-ma cu ce-ar trebui sa fac in situatia de fata.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 2018 locuiam in norvegia si am solicitat acolo un credit ... Leyla2016 Leyla2016 Buna ziua, In 2018,locuiam in Norvegia si am solicitat acolo un credit de nevoi personale online, (pe numele meu,nu al sotului ),in valoare de 8000€ (pe o ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor! am primit prin donatie o casa de la parinti,eu ... Leyla2016 Leyla2016 Salutare tuturor! Am primit prin donatie o casa de la parinti,eu fiind singurul copil. Tatal a decedat,iar mama nu face față cu achitarea unui credit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristi_Xulescu Cristi_Xulescu In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca ... (vezi toată discuția)